Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Από EW Staff
04 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:50

Ο Μίκι Χόλερ έχει περάσει όλη του την επαγγελματική ζωή, φοβούμενος πως δε θα αναγνώριζε την αθωότητα ακόμα κι αν στεκόταν μπροστά του. Ο Χόλερ είναι “Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν”, ένας δικηγόρος υπεράσπισης ποινικών αδικημάτων, ο οποίος εργάζεται από το πίσω κάθισμα της Λίνκολν του, μετακινούμενος μεταξύ των απομακρυσμένων δικαστικών αιθουσών του Λος Άντζελες και υπερασπιζόμενος κάθε είδους πελάτες. Για εκείνον, ο νόμος σπανίως αφορά την ενοχή ή την αθωότητα είναι περισσότερο θέμα διαπραγμάτευσης και χειραγώγησης. Και, κάποιες φορές, αφορά ακόμα και στη δικαιοσύνη.

Ένας πλέι μπόι του Μπέβερλι Χιλς συλλαμβάνεται για επίθεση σε μία γυναίκα που γνώρισε σε ένα μπαρ, επιλέγει τον Χόλερ για να τον υπερασπιστεί και έτσι, ο Μίκι, βρίσκει τον πρώτο πελάτη, εδώ και χρόνια, που πληρώνει αδρά. Αυτό είναι, εξάλλου, το όνειρο κάθε συνήγορου υπεράσπισης: η λεγόμενη υπόθεση franchise. Και καθώς τα στοιχεία συγκεντρώνονται, ο Χόλερ αρχίζει να πιστεύει ότι πρόκειται για την πιο εύκολη υπόθεση της καριέρας του. Όταν, όμως, κάποιο κοντινό του πρόσωπο δολοφονείται, ο Χόλερ ανακαλύπτει ότι, η αναζήτησή του για την αθωότητα, τον έχει φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με το απόλυτο κακό. Για να ξεφύγει χωρίς να “καεί”, θα πρέπει να επιστρατεύσει κάθε τακτική, αντιπερισπασμό και ένστικτο που διαθέτει αυτήν τη φορά, για να σώσει την ίδια του τη ζωή.

Να θυμίσουμε ότι “Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν” μεταφέρθηκε στο σινεμά τον Μάρτιο του 2011, με πρωταγωνιστές τον Matthew McConaughey στο ρόλο του Μίκι Χόλερ, τη Marisa Tomei ως Μάγκι Μακ Φίρσον και τον Ryan Phillippe ως Λούις Ρουλέ. Όσο για τον Michael Connelly, οι “συστάσεις” είναι περιττές. Έχει υπάρξει υποψήφιος για το βραβείο Πούλιτζερ, έχει τιμηθεί με τα βραβεία Μακάβιτι, Ντίλις, Νίρο Γουλφ, Όντι, Ρίντλεϊ, Το Γεράκι της Μάλτας (Ιαπωνία), .38 Caliber, Grand Prix (Γαλλία) και Μπανκαρέλα (Ιταλία) και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: