Ο Βρετανός σκηνοθέτης μπορεί να έχει αλλάξει studio, αλλά εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους παλιούς του συναδέλφους.

Από EW Staff
11 Οκτωβρίου, 2021 @ 14:15

Ο πρωταγωνιστής του “Peaky Blinders”, Cillian Murphy, συχνός συνεργάτης σε δεύτερους ρόλους στις ταινίες του Christopher Nolan, θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για πρώτη φορά στο επόμενο έργο του σκηνοθέτη του “Tenet”, το οποίο τιτλοφορείται “Oppenheimer”. Ο Murphy θα πρωταγωνιστήσει ως ο ομώνυμος J. Robert Oppenheimer, γνωστός ως ο “πατέρας της ατομικής βόμβας” για τον ρόλο του στην ανάπτυξη των πρώτων πυρηνικών όπλων.

Βασισμένη στο βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, η ταινία είναι ένα “επικό θρίλερ που ωθεί το κοινό στον παράδοξο κόσμο του αινιγματικού ανθρώπου, που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο με σκοπό να τον σώσει”, όπως αναφέρει το studio της Universal στην επίσημη περίληψη. Η ταινία έχει οριστεί να κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου 2023.

Το “Oppenheimer” θα σηματοδοτήσει την πρώτη ταινία του Nolan στη Universal, ύστερα από μια σχεδόν δύο δεκαετιών συνεργασία με την Warner Bros. Αυτή η σχέση οξύνθηκε πέρσι, όταν ο Nolan επέκρινε δημόσια το στούντιο για την απόφαση να κυκλοφορήσει τις ταινίες που έκανε μέσα στο 2021 στο HBO Max, αλλά ταυτόχρονα και στους κινηματογράφους. Μεταξύ άλλων σχολίων, ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε το HBO Max ως “τη χειρότερη υπηρεσία streaming” και είπε ότι οι ταινίες “αποτελούν θύματα της πλατφόρμας”. (Ο Nolan, ένας σημαντικός υποστηρικτής της εμπειρίας της μεγάλης οθόνης, επέμενε περίφημα για την αποκλειστική και μόνο κυκλοφορία του “Tenet” στις κινηματογραφικές αίθουσες, παρόλο που πολλά σινεμά παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας).

Η Universal κέρδισε τελικά το επόμενο project του Nolan, μετά από μια γνωριμία με πολλά από τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ. Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης απαίτησε προϋπολογισμό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, απόλυτο δημιουργικό έλεγχο, περίπου 100 ημέρες κυκλοφορίας της ταινίας στα σινεμά και, τέλος, μια “blackout period”, στην οποία απαιτεί από το στούντιο να μην κυκλοφορήσει άλλη ταινία τρεις εβδομάδες πριν ή τρεις εβδομάδες μετά το “Oppenheimer”.

“Οι ταινίες του Christopher Nolan και της (συνεργάτιδας και συζύγου του) Emma Thomas έχουν σπάσει τα όρια του τι μπορεί να επιτύχει η κινηματογραφική αφήγηση”, είπε σε δήλωσή της η Donna Langley, πρόεδρος της Universal Filmed Entertainment Group. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε μαζί τους σε αυτό το εξαιρετικό και ασυνήθιστο έργο και είμαστε ευγνώμονες για το κοινό πάθος και τη δέσμευσή τους σχετικά με την εμπειρία στην κινηματογραφική αίθουσα”.

Ο Murphy, ο οποίος εμφανίστηκε στο παρελθόν και στις τρεις ταινίες του Nolan για τον Batman, καθώς και στα “Inception” και “Dunkirk”, είναι μόνο ένας από τους παλιούς συνεργάτες του σκηνοθέτη που θα επιστρέψει για το “Oppenheimer”. Ο διευθυντής φωτογραφίας Hoyte van Hoytema, η μοντέζ Jennifer Lame και ο συνθέτης Ludwig Göransson θα επανενωθούν όλοι τους με τον Nolan, μετά την κοινή δουλειά τους στο “Tenet”, με την παραγωγή να ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: