Το BBC επιβεβαίωσε πως το έργο ήταν αυθεντικό.

Από EW Staff
12 Νοεμβρίου, 2021 @ 12:02
The Outlaws CR: BBC

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας σειράς The Outlaws, ο Christopher Walken έκανε αυτό που πολλοί σκληροπυρηνικοί θαυμαστές της τέχνης θα θεωρούσαν αδιανόητο: Έβαψε πάνω από ένα αυθεντικό έργο τέχνης του Bansky.

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Stephen Merchant, στο The Outlaws o Christopher Walken πρωταγωνιστεί ως ως μέλος μιας ομάδας παραβατών που επισκευάζουν κτίρια ως μέρος της κοινωφελούς εργασίας τους. Η σειρά γυρίστηκε στην πατρίδα του Banksy, το Μπρίστολ.

Σε μια σκηνή στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς που έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη στο BBC, o Christopher Walken φαίνεται να αποκαλύπτει δύο κουτιά με μπογιά δίπλα στον τοίχο που υπάρχει το graffiti με τον αρουραίο του Banksy, ένα έργο σήμα κατατεθέν του. Ο Christopher Walken ρωτάει τον επιτηρητή του αν πρέπει να βάψει πάνω από το graffiti και ο επιτηρητής φαίνεται να μην συνειδητοποιεί ότι ο αρουραίος είναι μέρος ενός έργου του Banksy. Έτσι o Christopher Walken βάφει πάνω από το έργο.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το έργο τέχνης στο φινάλε του The Outlaws ήταν ένα αυθεντικό Banksy και ότι ο Christopher Walken κάλυψε με μπογιά αυτό το έργο τέχνης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων αυτής της σκηνής, καταστρέφοντάς το τελικά», δήλωσε στο BBC ένας εκπρόσωπος της σειράς.

The Outlaws CR: BBC

Σύμφωνα με τη New York Post, ο ίδιος ο καλλιτέχνης έδωσε την άδειά του να καταστραφεί το έργο, καθώς δεν νοιάζεται ιδιαίτερα αν τα έργα του θα καταστραφούν ή όχι.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα φέτος ένα έργο του Banksy πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου για 25 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: