Ένα σπουδαίο ντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που πάντα ένιωθε "άδειος".

Από EW Staff
27 Ιουνίου, 2021 @ 20:53

Στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου 2021) έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ του Γιαΐρ Κεντάρ (Yair Qedar) για τον Άμος Οζ, με τίτλο “Το τέταρτο παράθυρο” (The Fourth Window).

Πίσω από την παγκόσμια επιτυχία του Άμος Οζ, συμβόλου της ισραηλινής συνείδησης και συγγραφέως μεταφρασμένου σε 45 γλώσσες, ελλοχεύει μια διπλή τραγωδία. Όταν ήταν 12 ετών η μητέρα του αυτοκτόνησε, ενώ λίγα χρόνια πριν από τον θάνατό του κατηγορήθηκε για σωματική και ψυχολογική βία από την κόρη του, η οποία έθεσε τέλος στις μεταξύ τους σχέσεις. Μέσα από μια σειρά συζητήσεων με την τελευταία του βιογράφο, συνυφαίνοντας αυτοβιογραφικές αφηγήσεις, κείμενα και συζητήσεις με τους οικείους του, ο Άμος Οζ αφηγείται την τελευταία του ιστορία.

Η ταινία προβλήθηκε σε θερινή αίθουσα, παρουσία του σκηνοθέτη, το Σάββατο 26 Ιουνίου αλλά θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 4 Ιουλίου στο online.filmfestival.gr.

Είχαμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε και ομολογούμε ότι “ρουφήξαμε” κάθε λεπτό, αφού ο Γιαΐρ Κεντάρ κατάφερε να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον σπουδαίο συγγραφέα. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στη ζωή ενός ανθρώπου που ξεκίνησε από το μηδέν, έφτασε ψηλά, όμως πάντα ένιωθε άδειος. 

Τα βιβλία του Άμος Οζ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Διαβάστε επίσης: