Ο ρόλος ήταν για τον χαρακτήρα του Γκιλντρόι Λόκχαρτ.

Από EW Staff
11 Αυγούστου, 2021 @ 09:05

Ο Alan Cumming είναι γνωστός τόσο για το ταλέντο του στην υποκριτική, όσο και για το αιχμηρό του “λέγειν”.

Ο ηθοποιός δεν συνηθίζει να “μασάει τα λόγια του” μπροστά σε κανέναν και αυτό συμπεριλαμβάνει φυσικά, και τους παραγωγούς των ταινιών Harry Potter.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph, όταν του έγινε πρόταση να συμμετέχει στην ταινία “Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά” εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε τον ρόλο, αλλά μίλησε στους παραγωγούς με έναν, ίσως όχι και τόσο ευγενικό, τρόπο.

“Δεν τους ακύρωσα. Τους είπα να πάνε να γ…….”, δήλωσε ο ηθοποιός κι εξήγησε πως ο λόγος αφορούσε την αμοιβή, που πρόσφεραν.

Ήθελαν και εμένα και τον Rupert Everett να κάνουμε ένα δοκιμαστικό μπροστά στην οθόνη. Έπειτα με ενημέρωσαν ότι διαθέτουν μία συγκεκριμένη αμοιβή και δεν μπορούν να μου δώσουν κάτι παραπάνω, γιατί δεν είχαν το ανάλογο budget. Και μάλιστα, είχα τον ίδιο μάνατζερ με τον Rupert, τον οποίο μάλιστα, ανέφεραν ότι θα τον πλήρωναν παραπάνω απ’ ότι εμένα. Χαζό ψέμα. Αν θες να πεις ψέματα, τουλάχιστον κάνε το σωστά. Τους είπα να πάνε να γ….. . Και εκεί, που περιμέναμε να πάρει τον ρόλο ο Rupert Everett, τελικά τον έδωσαν στον Kenneth Branagh“, εξήγησε ο Alan Cumming.

Ο ρόλος αφορούσε τον διάσημο καθηγητή μαγείας, Lockhart. Μάλιστα, πριν από αυτούς τους τρεις υποψήφιους ηθοποιούς, ο ρόλος προοριζόταν για τον Hugh Grant, όμως εκείνος αρνήθηκε λόγω άλλων υποχρεώσεων, που είχε στο πρόγραμμά του.

Αυτή τη χρονιά, το franchise του Harry Potter γιορτάζει την 20ή επέτειο από την πρώτη ταινία φαντασίας, “O Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος”. Μάλιστα, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα μία μίνι σειρά – κουίζ για τους θαυμαστές του Harry Potter στο HBO Max.

Τον Alan Cumming θα μπορεί να τον δει κανείς σύντομα στη νέα μουσική κωμωδία της Apple TV+ “Schmigadoon“, ενώ το δεύτερο πρότζεκτ, που έχει αναλάβει είναι να δανείσει την φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες της σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων σχετικά με την βασιλική οικογένεια, με τίτλο “Prince“. 

Διαβάστε επίσης: