O Nίκος Βουρλιώτης μιλάει στο EW για την επιτυχία του Black Bachelor 4.

Από EW Staff
20 Δεκεμβρίου, 2021 @ 16:00
black bachelor 2 photo. johnny panopoulos

Mετά την γνωστή τριλογία, την πιο επιτυχημένη σειρά ελληνικών ταινιών των τελευταίων ετών, το Black Bachelor επέστρεψε με τέταρτη ταινία. Αυτή τη φορά οι τέσσερις γνωστοί φίλοι (Τσιμιτσέλης, Βισκαδουράκης, Μελέτης, Βουρλιώτης) ταξιδεύουν στη Μάνη για να συνοδέψουν τον «τρελογιατρό» φίλο τους (Λευτέρης Ελευθερίου) έτσι ώστε να γνωρίσουν το σόι της αρραβωνιαστικιάς του. Μόνο που χάνονται στον δρόμο και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα τρομαχτική οικογένεια.

black bachelor 3
photo. johnny panopoulos

Η εισπρακτική επιτυχία συνεχίζεται και με το 4ο Βlack Bachelor, παρότι η ταινία δεν φαίνεται να άρεσε στους περισσότερους κριτικούς, με μια συγκεκριμένη κριτική μάλιστα να προκαλεί τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών.

Ο Νίκος Βουρλιώτης, που στην ταινία Black Bachelor υποδύεται τον Τζίμη, μιλάει στο Entertainment Weekly για τον ρόλο του, την επιτυχία της ταινίας, αλλά και τις κριτικές.

black bachelor vourliotis

ΕW: Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με το σινεμά;
Nίκος Βουρλιώτης: Η μουσική και τα τραγούδια είναι αυτά που με έφεραν κοντά στον κινηματογράφο, σε μια ταινία (Λούφα & Απαλλαγή) που λειτούργησε για μένα ως ευκαιρία να δείξω το όποιο υποκριτικό μου ταλέντο. Σ´ εκείνη ακριβώς τη φάση εντόπισα πολλά κοινά και ομοιότητες στον τρόπο αντίληψης και δουλειάς με πιο βασική ότι και στις δύο περιπτώσεις καλείσαι όχι να αναλύσεις ένα ρόλο αλλά να τον συνθέσεις όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα τραγούδια.


EW: Επειδή είχατε ήδη μια μεγάλη και μακρόχρονη καριέρα στη μουσική σκηνή, φοβηθήκατε μήπως αυτό υπερισχύσει στον κόσμο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με αναγνωρισμένους μουσικούς που πέρασαν στην υποκριτική;
NΒ: Η σχέση μου με τη μουσική είναι σταθερή και εξελίσσεται σχεδόν 30 χρόνια τώρα και το μουσικό μου έργο παραμένει ζωντανό και διαχρονικό ακριβώς επειδή τα τραγούδια έχουν ψυχή και παράλληλα αποκτούν νέα διάσταση, ερμηνεία και υπόσταση μέσα στο χρόνο. Συνεχίζω να δουλεύω με ιδιαίτερα παραγωγικό αλλά και πιο ώριμο τρόπο και έχω μάθει να ξεχωρίζω όχι μόνο τους ρόλους αλλά και τα επίπεδα μιας δουλειάς με μόνο στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα μες στο μυαλό μου σε σχέση με το ποιος είμαι, τι κάνω και κυρίως πως το κάνω.

ΕW: ΄Εχετε κοινά με τον ρόλο του Τζίμη που υποδύεστε στις ταινίες;
NΒ: Παρόλες τις τεράστιες διαφορές μου με το ρόλο του Τζίμη στο Bachelor, υπάρχει κάτι που αναμφισβήτητα με συνδέει μαζί του. Κι αυτό είναι σίγουρα η έντονη συναισθηματική του προσωπικότητα. Η ευαισθησία του Τζίμη είναι στη βάση της ένα κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας.

ΕW: Πώς είναι να δουλεύετε για τέταρτη φορά με τους ίδιους ανθρώπους;
NΒ: Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ξαναδουλεύουμε όλοι μετά από σχεδόν δύο χρόνια πλήρους αποχής από κάθε τι σχετικό με την τέχνη και τα θεάματα. Για μένα, όπως και για πολλούς άλλους καλλιτέχνες, είναι πλέον μια τεράστια ανάγκη να ξαναβρεθώ δίπλα στο κοινό και μέσα στο κύτταρο της δημιουργικότητας μαζί με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες με τους οποίους με συνδέουν όχι μόνο οι στιγμές της ταινίας, οι πρόβες, τα γυρίσματα και οι πρεμιέρες αλλά και μια έντονα συναισθηματική διαδρομή που κρύβει όλα τα συστατικά μιας δυνατής φιλίας.

BLACK BACHELOR 1
photo. johnny panopoulos

ΕW: Πού θεωρείτε πως οφείλεται η επιτυχία της ταινίας;
NΒ: Βασικό στοιχείο σε μια δουλειά πάντα είναι η πρώτη ύλη. Πάνω σ’ αυτήν την πρώτη ύλη, δουλεύεις τη χημεία με βασικό συστατικό τη φαντασία αλλά και την αγάπη για αυτό που κάνεις. Σενάριο, script, ηθοποιοί και σκηνοθέτης συνθέτουν με μαθηματικό τρόπο μια σχέση που πρέπει να έχει ψυχή και αλήθεια. Η δική μας επιτυχία κατά την προσωπική μου άποψη οφείλεται σε όλα τα παραπάνω αλλά και στο ότι καταφέραμε να προσαρμόσουμε στους ρόλους στοιχεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας με απλό και κατανοητό τρόπο δίνοντας το περιθώριο και την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να ταυτιστεί με ανθρώπους και γεγονότα.

ΕW: Υπάρχουν σκέψεις και για την δημιουργία πέμπτης ταινίας;
NΒ: Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ. Η παραγωγός εταιρεία είναι αυτή που κάνει την εκτίμηση αλλά και τον προγραμματισμό για την παραγωγή μιας ταινίας. Ελπίζω σύντομα οι Ελληνικές παραγωγές να φέρουν τα αποτελέσματα που θα δικαιολογούν ακόμα περισσότερες προτάσεις και υλικό στις αίθουσες και ακόμα περισσότερα εισιτήρια.

ΕW: Πρόσφατα ο Χρήστος Μήτσης δημοσίευσε μία σκληρή κριτική για την ταινία. Ο συμπρωταγωνιστής σας Γιάννης Τσιμιτσέλης τοποθετήθηκε θεωρώντας την ιδιαιτέρως άδικη για τους ανθρώπους που δούλεψαν γι αυτήν. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση;
NΒ: Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο Γιάννης δεν ασχολήθηκε με την κριτική αλλά με το κακόβουλο χιούμορ και την αναφορά στον Covid και τις συνέπειες του. Από την πλευρά μου δε θέλω να σχολιάσω περισσότερο όλα αυτά γιατί κινδυνεύω να γενικεύσω αυτή τη συνθήκη και να αδικήσω πολλούς σοβαρούς ανθρώπους του χώρου που όντως βλέπουν τις ταινίες, όντως διαβάζουν τα βιβλία ή ακούν τους δίσκους και τα τραγούδια και έχουν άποψη για το περιεχόμενο κάνοντας πραγματική και εμπεριστατωμένη κριτική, χωρίς να κοροϊδεύουν το κοινό, με ειλικρίνεια και συνέπεια. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια η σχέση με το περιεχόμενο έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς βάζοντας τις Ελληνικές Παραγωγές σε μία λίστα που έχει σχεδόν πάντα αρνητικό πρόσημο. Ο Ελληνικός κινηματογράφος ανταγωνίζεται με ελάχιστα μέσα τις διεθνείς ιδέες και παραγωγές και σε πολλές περιπτώσεις το κάνει με άποψη, πρωτοτυπία, καλή αισθητική και εμπορικά αποτελέσματα όπως στην προκειμένη περίπτωση το Black Bachelor. Ο Ελληνικός κινηματογράφος έχει ανάγκη από υποστήριξη, προτάσεις και φίλους, όχι από εξυπνάδες και «ειδικούς»!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αίθουσες που προβάλλεται η ταινία Black Bachelor πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

instafeed

Διαβάστε επίσης: