Από EW Staff
13 Νοεμβρίου, 2022 @ 20:38
IMG 9674 4

Η απάντηση είναι: Ναι! Δύο μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ έκανε πρεμιέρα η πέμπτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του Netflix «The Crown» που έχει καθηλώσει το κοινό και έχει δυσαρεστήσει το παλάτι. Ο νέος κύκλος- που βασίζεται 100% σε αληθινά γεγονότα παρά την εμμονή του Παλατιού να διαδίδει ότι είναι μυθοπλασία- αποκαλύπτει την αληθινή συμβολή της Diana στη συγγραφή της βιογραφίας της από τον Andrew Morton.

IMG 0271

Diana: Her True Story–in Her Own Words Paperback – June 27, 2017 by Andrew Morton, Publisher‏: ‎Simon & Schuster

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1992 και έκανε ρεκόρ πωλήσεων προκαλώντας σοκ με συνταρακτικές αποκαλύψεις τις οποίες όπως μάθαμε εξιστόρησε η ίδια η Diana και που δείχνουν το μέγεθος της κακομεταχειρισής της από τον σημερινό Βασιλιά της Αγγλίας: “Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Μίλησα στο σύζυγό μου, στη Βασίλισσα, όλοι με αγνόησαν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ακουστεί η αλήθεια μου και να μάθει ο κόσμος τι περνάω” λέει η Diana στην αρχή της 5ης σεζόν.

IMG 0275

Το 1991, δέκα χρόνια μετά την ημέρα του γάμου της με τον Prince Charles η Diana συνεργάστηκε κρυφά με τον δημοσιογράφο Άντριου Μόρτον για τη συγγραφή μιας βιογραφίας που ετοίμαζε και όσα ήθελε εκείνος να μάθει, του τα αφηγήθηκε η ίδια σε κασέτες που πέρασαν στα χέρια του συγγραφέα, από τον φίλο της James Colthurst. 

Έτσι, έχοντας την Diana ως κρυφή του πηγή, ο Morton παρουσίασε στο κοινό ένα πορτρέτο της «πριγκίπισσας του λαού» όπως την αποκαλούσαν, με λεπτομέρειες που αφορούσαν τις διατροφικές διαταραχές, τη νευρική της βουλιμία, τη μοναξιά και την κατάθλιψή της, τις απόπειρες αυτοκτονίες και το πόσο δυστυχισμένη ήταν επειδή ο σύζυγός της την απατούσε με την Camilla. Δύο μήνες μετά το χαμό της Diana ο Morton αποκάλυψε πως η Diana ήταν η βασική πηγή του βιβλίου του προκαλώντας την οργή του Παλατιού.

IMG 0273

Ο συγγραφέας και βιογράφος της Dianaπου στο μεταξύ έχει εκδώσει βιογραφίες των Monica Lewinsky, Madonna, Angelina Jolie και Tom Cruise, θεωρεί πολύ πετυχημένο τόσο το σενάριο και το κτίσιμο των χαρακτήρων της πέμπτης σεζόν οσο και τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

IMG 0272

Διαβάστε επίσης: