Από EW Staff
03 Δεκεμβρίου, 2022 @ 08:52
Smyrna 014 Μιμή Ντενίση & Ναταλία Δραγούμη στην προβολή της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" στο Μανχάταν.
Smyrna 055

H Nαταλία Δραγούμη στην προβολή της ταινίας στη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή της Σμύρνης, συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την Μεγάλη Πυρκαγιά που κατέστρεψε την πιο ζωντανή και κοσμοπολίτικη πόλη της Μικράς Ασίας και την Έξοδο του Ελληνισμού που ακολούθησε προς την Ελλάδα.

Το βράδυ της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μητροπολιτικού Μουσείο της Νέας Υόρκης, η  πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη». Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από την «Tanweer Productions» και τελούσε υπό την αιγίδα της Μονίμου Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, ενώ την παρακολούθησαν μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες από διάφορες χώρες, καθώς επίσης και οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και επιφανείς Έλληνες της επιχειρηματικής ζωής της Νέας Υόρκης.

Smyrna 003

H ταινία Smyrna της Μιμής Ντενίση θα προβληθεί σε 100 κινηματογράφους των ΗΠΑ.

 Η ταινία «ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμή Ντενίση είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές επιτελείο ηθοποιών που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που κατάφερε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια αλλά και την σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ.

Διαβάστε επίσης: