Τρεις γενιές τραγουδοποιών ενώνουν τις φωνές τους σε αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπες διασκευές.

Από EW Staff
09 Φεβρουαρίου, 2022 @ 09:17
MousikoKouti6

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη μοιράζονται ιστορίες και τραγούδια με τον Δημήτρη Μητσοτάκη των «Ενδελέχεια», τον Γιώργο Ρους και την Αυγερινή Γάτση, στο «Μουσικό Κουτί», την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 22:00. Τρεις γενιές τραγουδοποιών ενώνουν τις φωνές τους σε αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπες διασκευές.

MousikoKouti2

Η μουσική δεν έχει όρια και στο «Μουσικό Κουτί» δεν υπάρχουν «Εξαιρέσεις». Ο Δημήτρης Μητσοτάκης ερμηνεύει τραγούδια που έγραψαν ιστορία με τους «Ενδελέχεια» αλλά και από την προσωπική του δισκογραφία και ο Γιώργος Ρους μάς θυμίζει με το «Ένα φιλί» τη συνεργασία του με τη Χαρούλα Αλεξίου.

MousikoKouti3

«Εξαιρέσεις». Στο μικρόφωνο ο συνθέτης και στιχουργός της γνωστής επιτυχίας, Γιώργος Ρους

Δείτε το βίντεο

«Ρώτα». Το υπέροχο ερωτικό τραγούδι που συνέθεσε και έγραψε ο Δημήτρης Μητσοτάκης ερμηνεύει εξαιρετικά η Αυγερινή Γάτση

Δείτε το βίντεο

«Τι τραγούδι να σου πω». Το συνέθεσε ο Παναγιώτης Κατσιμάνης. Στιχουργός ο Δημήτρης Μητσοτάκης.

MousikoKouti4

Ήταν η «Ενδελέχεια», το σημαντικό αυτό συγκρότημα, που το ερμήνευσε για πρώτη φορά. Τώρα πίσω από τα μικρόφωνα είναι ο Δημήτρης Μητσοτάκης. Τον συνοδεύουν ο Γιώργος Ρους, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη

Δείτε το βίντεο

«Ένα φιλί». Συνθέτης Γιώργος Ρους. Στιχουργός Νίκος Μωραΐτης. Το τραγούδησε για πρώτη φορά η Χάρις Αλεξίου. Στο «Μουσικό Κουτί» το ερμηνεύουν η Ρένα Μόρφη και ο Γιώργος Ρους.

 Δείτε το βίντεο

Ο Δημήτρης Μητσοτάκης ξεκίνησε να συνθέτει μουσική και να γράφει στίχους τη δεκαετία του ’90 και άφησε πολύ ισχυρό στίγμα στην ελληνική ροκ σκηνή με το συγκρότημά του, τους «Ενδελέχεια». Δεν έχει σταματήσει έως σήμερα να  να δημιουργεί τραγούδια που αγαπιούνται από το κοινό. Λέει ο ίδιος «το  ‘‘Τι τραγούδι να σου πω’’ άρχισε να γίνεται επιτυχία 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

MousikoKouti5

Και αυτό γιατί το κομμάτι συνδέθηκε με το θανατικό, όταν κάποια στιγμή το ανέβασε στο youtube -μάλλον ένα γραφείο κηδειών- και όλα τα σχόλια από κάτω μιλούσαν για τον θάνατο. Σίγουρα μιλάει για απώλεια, αλλά μέχρι εκεί. …Οπότε, ξέρω ποιο τραγούδι θα πουν πάνω από τον τάφο μου».

MousikoKouti6

Ο Γιώργος Ρους είναι ένας πολύ ιδιαίτερος δημιουργός και ερμηνευτής, που ξεκινάει ακριβώς τη χρονιά που διαλύονται οι «Ενδελέχεια» με μια πολύ μεγάλη επιτυχία και ακολουθεί μια εναλλακτική και πολύ δημιουργική διαδρομή. «Δεν ξέρεις ποτέ ποιο τραγούδι θα γίνει επιτυχία. Όταν έβγαλα τις «Εξαιρέσεις», έπεσα με τη μία στα βαθιά. Ήταν για μένα ένα σοκ… 

MousikoKouti7

Όσο για το όνομά μου, Ρους, προέκυψε μάλλον κάπως περίεργα. Το πατρώνυμό μου έκανε τη διαφορά, καθώς οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στο σπίτι έρχονταν Γεώργιος Ρους Γεωργιάδης, οπότε κάποιοι φίλοι μου έκαναν μια αφίσα-φάρσα για μια συναυλία μου, μου άρεσε κι έτσι το κράτησα».

Η Αυγερινή Γάτση είναι η νεότερη της παρέας, μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια και μουσικός με βαθιά γνώση της παραδοσιακής μας μουσικής, η οποία εδώ και μία δεκαετία είναι μέλος του συγκροτήματος «Ρεμπετιέν».

MousikoKouti8

Στο ανατρεπτικό Juke Box της εκπομπής «παντρεύονται» αγαπημένα ξένα και ελληνικά
τραγούδια σε μοναδικές διασκευές από την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού». Ο Παύλος Σιδηρόπουλος συναντά τον Άκη Πάνου, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης τον Νικόλα Άσιμο και η «Κοντούλα λεμονιά» γίνεται ροκ!

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, ανοίγει το «Μουσικό Κουτί»!

Διαβάστε επίσης: