Θεωρείται το καλύτερο βιβλίο του τα τελευταία χρόνια.

Από EW Staff
17 Μαρτίου, 2022 @ 08:50
stephan king

ΜΠΙΛΙ ΣΑΜΕΡΣ, του Stephen King, Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Το νέο, νουάρ μυθιστόρημα του πολυγραφότατου “άρχοντα του τρόμου”, θεωρείται από τους κριτικούς ως το καλύτερο βιβλίο του τα τελευταία χρόνια!


Κεντρικός ήρωας είναι ένας παρασημοφορημένος βετεράνος του Ιράκ και πλέον πληρωμένος δολοφόνος, που συγκαταλέγεται στους καλύτερους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο, ο οποίος όμως αναλαμβάνει μόνο “αληθινά κακούς” στόχους. Και τώρα ο Μπίλι θέλει ν′ αποσυρθεί. Του προσφέρουν, ωστόσο, μια τελευταία δουλειά, άκρως δελεαστική για να την αρνηθεί. Κι έτσι ο Μπίλι εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη, το Ρεντ Μπλαφ, σ’ ένα γραφείο με θέα τα σκαλιά του δικαστηρίου, απ’ όπου θα πυροβολήσει το θύμα του. Υποτίθεται δε πως είναι επίδοξος συγγραφέας, οπότε αρχίζει να γράφει -πρώτα για τα παιδικά του χρόνια, έπειτα για τις ημέρες του στο στρατό, αλλά και για τη Φαλούτζα- και σύντομα ανακαλύπτει, με όλο και μεγαλύτερη λαχτάρα, ότι η αφήγηση της ζωής του του χαρίζει μια ασυνήθιστη δύναμη και… άλλες δυνατότητες!

Εδώ, λοιπόν, δεν υπάρχουν ούτε υπερφυσικές δυνάμεις ούτε τέρατα •όλα είναι υπερβολικά ανθρώπινα. Είναι “ένα φιλόδοξο και ανατρεπτικό μείγμα λογοτεχνίας, που συνδυάζει το πολεμικό μυθιστόρημα με νότες ρομαντισμού και νουάρ, όλα σε μια ασυνήθιστη ιστορία αργοπορημένης ενηλικίωσης”, όπως επεσήμανε η Wall Street Journal, με πρωταγωνιστές ένα από τα πλέον αναπάντεχα ζευγάρια στη μυθοπλασία του Στίβεν Κινγκ, που μαζί βάζουν στόχο να εκδικηθούν για τα εγκλήματα ενός απίστευτα φαύλου ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης: