Από EW Staff
26 Απριλίου, 2023 @ 13:50
image 5 2

image 3 3

Το Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One θα φτάσει τελικά στους κινηματογράφους στις 14 Ιουλίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του. Όμως, παρά τις πολλές δοκιμασίες και τις αναβολές της παραγωγής, ο σκηνοθέτης Christopher McQuarrie πάντα πίστευε ότι θα ολοκλήρωνε την αποστολή του.

Όταν συνομιλούσε με τον EW σε μια πρώιμη συνέντευξη για την προώθηση της ταινίας, ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε στιγμή που να πίστευε ότι η ταινία δεν θα τελείωνε. «Όταν κάνεις μια ταινία με τον Τομ, αυτό δεν είναι πραγματικά ένας παράγοντας», λέει. «Και σε αυτές τις ταινίες, μας αρέσει να λέμε, «Η καταστροφή είναι μια ευκαιρία να διαπρέψεις». Γέρνουμε στο χάος, δεν το προσκαλούμε, αλλά το αποδεχόμαστε ως μέρος της διαδικασίας».

image 4 1

Μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του σινεμά!

H πανδημία εκτόξευσε τα κόστη του ήδη ακριβού Mission: Impossible 7 λίγο πάνω από τα $290 εκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά η προκάτοχός του “Mission: Impossible – Fallout” είχε budget που έφτανε τα $190 εκατομμύρια.

Στην αύξηση του budget συμπεριλαμβάνεται και ο παράγοντας ότι η πλειοψηφία των γυρισμάτων του πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικές τοποθεσίες και σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, κάτι που στην εποχή της πανδημίας αποδείχθηκε τροχοπέδη. Όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε τον πρωταγωνιστή και παραγωγό του φιλμ, Tom Cruise να καθυστερήσει το 7ο και το 8ο κεφάλαιο καθώς αρχικά θα γυριζόντουσαν διαδοχικά.

image 1 1

Πολλές διακοπές λειτουργίας και καθυστερήσεις προκλήθηκαν από τον COVID – αλλά στη διαδικασία, έπρεπε να αντικαταστήσουν τον Nicholas Hoult, του οποίου η σειρά Hulu, The Great επέστρεφε στην παραγωγή, με τον Esai Morales ως τον κακό.

Τα επανειλημμένα επαναλαμβανόμενα γυρίσματα διήρκεσαν τόσο πολύ που ο McQuarrie θυμάται ένα άλλο νέο μέλος του του franchise, την Hayley Atwell, «μπορεί να ήταν σε αυτήν την ταινία για πάνω από 100 ημέρες πριν κάνει την πρώτη της σκηνή διαλόγου, λόγω του χαοτικού χαρακτήρα της παραγωγής».

image 2 2
image

Διαβάστε επίσης: