Κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Από EW Staff
07 Οκτωβρίου, 2021 @ 12:45

Ο αγαπημένος, πολυδιαβασμένος όσο και πολυσυζητημένος συγγραφέας και μεταφραστής (κατά κόσμο, Πέτρος Χατζόπουλος), σε μία ιστορία μυστηρίου, αλλιώτικη από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Σε ένα σκοτεινό παραμύθι, που θα σας κλέψει την ανάσα!

Ο Αντώνης Ράπτης, δεκαεφτά χρονών αγόρι, αιματοκύλισε το Χρυσοδέντρι: μπήκε στην τάξη του μονοθέσιου σχολείου μ’ ένα κλεμμένο πολυβόλο, σκότωσε το δάσκαλο κι όλους σχεδόν τους φίλους του, κι έπειτα αυτοπυρπολήθηκε. Το μακελειό συντάραξε το ακριτικό χωριουδάκι, αλλά η αστυνομία έκλεισε τον φάκελο εν τάχει. Το τι συνέβη ήταν φως φανάρι: άλλο ένα πειραγμένο “σκατόπαιδο” που, με αφορμή μια ερωτική απογοήτευση, έκανε τη ζήλια του φονικό όπλο.

Όμως, ο άνεμος της ενοχής τραντάζει ακόμα τα δέντρα του χωριού. Η μάνα του δράστη ξέρει ότι ο δολοφόνος κι ο γιος της δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο. Το μόνο θύμα της επίθεσης που έχει ακόμα τις αισθήσεις του, πασχίζει να αρθρώσει την αλήθεια. Κι οι ψυχές των νεκρών μαθητών φωνάζουν, σκυλοτρώγονται, κρατούν καλά το μυστικό τους.

Ο Φίλιππος Σέξτος, συλλέκτης μαρτυριών κι επίδοξος γραφιάς, ταξιδεύει στο χαροκαμένο Χρυσοδέντρι. Κάτι στην όλη υπόθεση δεν τον αφήνει σε ησυχία: πρέπει να μιλήσει με τους γονείς, με τα αδέρφια, με τη Μάρω, την πλέον τραγική απ’ τις μητέρες. Και τα ερωτήματα είναι πολλά: όταν ένα παιδί σκοτώνει άλλα παιδιά, εξακολουθεί να ’ναι παιδί; Κι όταν το αίμα χύνεται άδικα, ποια είναι η πρώτη αδικία, η ρίζα του κακού; Σε αυτό το κυνηγητό για την αλήθεια, θα δοθεί άραγε απάντηση στο ποιος σκότωσε πρώτος και ποιο θύμα ξεχάστηκε;

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: