Από EW Staff
11 Ιουνίου, 2021 @ 15:31
CANNES, FRANCE - MAY 16: Mischa Barton attends the 'Loving' premiere during the 69th Cannes Film Festival on May 16, 2016 in Cannes, France.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Harpers Bazaar UK, η 35χρονη ηθοποιός Mischa Barton, μοιράστηκε την τραυματική της εμπειρία από τη συμμετοχή της στη σειρά California Teens (The O.C.). Όπως εξομολογήθηκε η ηθοποιός, την εποχή εκείνη ένιωθε πολύ μεγάλη πίεση, καθώς όπου συμμετείχε, οι παραγωγοί αμέσως την έσπρωχναν σε μία σεξουαλική κατεύθυνση.

«Η αλήθεια είναι πως η σεξουαλικότητα ήταν πάντα παράγοντας της καριέρας μου. Ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία, γινόμουν αντικείμενο σεξουαλικότητας», δήλωσε η ηθοποιός. 

Στη συνέχεια, η Barton εξήγησε πως κατά τη συμμετοχή της το 1999 στο Pups, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Burt Reynolds και τον Cameron Van Hoy, ήταν η πρώτη φορά που αντικειμενοποιήθηκε σεξουαλικά.

«Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε εκείνα τα σύγχρονα φιλμ ήταν πάντα συνδεδεμένα κάπως με το σεξ και τη σεξουαλικότητα γενικότερα και αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα. Στο Pups έδωσα το πρώτο μου φιλί μπροστά στην οθόνη. Δεν το είχα κάνει ποτέ στην πραγματική μου ζωή. Η ταινία πήγε πολύ καλά στην Ασία και ξαφνικά έγινα sex symbol εκεί. Και ήμουν μόνο 13», εξηγεί η Mischa Barton.

Ο επόμενος μεγάλος ρόλος της ήρθε όταν έφτασε τα 18. Τότε μπήκε στο καστ του The O.C. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, ένιωθε πολύ άσχημα, όταν έπρεπε να υποδυθεί κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήταν η ίδια. «Οι άνθρωποι αυτοί είχαν άλλες απαιτήσεις. Ήταν και μεγαλύτερης ηλικίας», εξήγησε.

Mischa Barton

«Οι ρόλοι μας ήταν πλούσιοι Αμερικανοί έφηβοι, που έπιναν, έκαναν χρήση ναρκωτικών και φυσικά έκαναν σεξ. Έπρεπε, λοιπόν, να βγάλω αυτό το πέπλο -την παρθενιά μου- από πάνω μου, γιατί όπως έλεγαν κάποιοι ‘κύριοι’, φαινόμουν σαν ελέφαντας στο δωμάτιο. Δεν το ήθελαν μόνο εκείνοι. Ολόκληρη η κοινωνία μου το επέβαλε ξαφνικά λόγω του ρόλου μου», καταλήγει η ηθοποιός τονίζοντας πως την περίοδο εκείνη υπήρχε και πολύ μεγάλη πίεση από τα ΜΜΕ. Μάλιστα έφτασε να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του τρόπου, που την αντιμετώπιζαν τα μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: