Ο καρκίνος έχει φτάσει στο τρίτο στάδιο και έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της.

Από EW Staff
16 Ιουλίου, 2021 @ 18:50

Τον πρώτο κύκλο χημειοθεραπείας ξεκίνησε η ηθοποιός Miranda McKeon (Anne With an E), μετά τη διάγνωση των γιατρών ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού, ο οποίος έχει πλέον περάσει στο τρίτο στάδιο.

Όπως έχει αναφέρει η 19χρονη ηθοποιός, η περίπτωσή της είναι εξαιρετικά σπάνια, καθώς ανήκει στο 0,0001% των γυναικών, που προσβάλλονται από καρκίνο σε τέτοια ηλικία.

Όταν συνειδητοποίησε τον μικρό όγκο που είχε στο στήθος της, βρισκόταν για το Σαββατοκύριακο στο εξοχικό μίας φίλης της. Αρχικά, θεωρούσε ότι ήταν κάποια μικρή κύστη, αφού δεν την ενοχλούσε καθόλου, ούτε την είχε προσέξει προηγουμένως. Όμως, όταν επισκέφτηκε τον γιατρό της, εκείνος την ενημέρωσε πως χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνει βιοψία.

Λίγες ημέρες αργότερα και ενώ εκείνη δεν περίμενε σε καμία περίπτωση το κακό σενάριο, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας της, ο γιατρός την ενημέρωσε πως έχει καρκίνο. Αμέσως, η νεαρή ηθοποιός πήρε την επόμενη πτήση για New Jersey, όπου ζει η οικογένειά της, προκειμένου να είναι δίπλα τους.

Μετά από συνεχόμενες επισκέψεις σε γιατρούς και πολλές εξετάσεις, ενημερώθηκε πως ο καρκίνος έχει φτάσει στο 3ο στάδιο και έχει κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες της.

Περιέργως, η ίδια δεν αγχώνεται καθόλου για την εξέλιξη, ενώ τονίζει πως είναι πάρα πολύ μικρή, οπότε βασίζεται στον δυνατό της οργανισμό. “Ποτέ δεν σκέφτηκα: Ω Θεέ μου, λες να πεθάνω; Αντιθέτως, προσπαθώ να μην τρομάζω από τον καρκίνο. Μπορεί να είναι τρίτου σταδίου, αλλά τα στάδια έχουν πολλούς παράγοντες, δεν είναι αναγκαστικό ότι είναι το ίδιο σοβαρό για όλους. Αυτό μου είπε και ο γιατρός μου. Είναι πολύ καθησυχαστικό να το ακούς αυτό”, είπε η ίδια σε συνέντευξή της.

Η ηθοποιός έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά “Anne With an E” του Netflix.

Η θεραπεία της περιλαμβάνει τέσσερις μήνες χημειοθεραπείας και εξετάσεις κάθε εβδομάδα. Αν χρειαστεί, θα υποβληθεί σε θεραπεία με ηλεκτρισμό και ίσως σε χειρουργική επέμβαση. “Έχω συνειδητοποιήσει πως το να έχεις καρκίνο του μαστού ως νέα γυναίκα, κρύβει πολλούς παράγοντες που παίζουν ρόλο, δεν είναι σαν απλά να έχεις καρκίνο”, ανέφερε.

Η McKeon συχνά μοιράζεται στιγμιότυπα από τη θεραπεία της στο Instagram και μιλάει στους θαυμαστές της για την εμπειρία της με τον καρκίνο, προσπαθώντας να ενθαρρύνει όσους μπορεί να είχαν παρόμοια προβλήματα, να μην το βάζουν κάτω.

Διαβάστε επίσης: