Αποκλειστική συνέντευξη στο Entertainment Weekly με τη Lynette Rice.

Από EW Staff
01 Ιουλίου, 2021 @ 13:04

Οι θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς “Manifestπιθανότατα θα χαρούν ιδιαίτερα με αυτά τα νέα, αφού ο Jeff Rake, δεν πρόκειται να “εγκαταλείψει”. 

Ο δημιουργός της σειράς που έχει κερδίσει το κοινό τα τελευταία τρία χρόνια, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα εγκατέλειψε το δίκτυο του NBC, σκέφτεται ήδη μια ταινία μεγάλου μήκους που θα “απογειώσει” την ιστορία. To μόνο που χρειάζεται είναι ένας παραγωγός!

Ο δημιουργός των The Tomorrow People, Boston Legal, Miss Match και The Practice μίλησε αποκλειστικά στο EW για την επιτυχία που γνώρισε το Manifest και στο Netflix, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος, για να τον βοηθήσει να κλείσει το μυστήριο γύρω από την πτήση 828 του Montegο.

Entertainment Weekly: Πιστεύετε ότι μπερδεύει τους φαν της σειράς ότι παρόλο που γνώρισε τέτοια επιτυχία στο Netflix, το NBC την ακύρωσε;

Jeff Rake: Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο ευχάριστο είναι το να βλέπω αυτή τη σειρά να αποκτά ένα νέο κοινό. Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με τις παραγωγές, ξεχνούν μερικές φορές ότι υπάρχουν εκατομμύρια και εκατομμύρια θεατές εκεί έξω που περνούν όλο τους τον χρόνο στο Netflix και στο Hulu. Το Manifest αποκτά όλο και περισσότερο κοινό, όσο μιλάμε. Για μένα ως δημιουργός, για τους παραγωγούς μου, για το καστ, είναι απίστευτα ικανοποιητικό που καταφέρνουμε να γνωρίσουμε αυτό το brand σε μια νέα μερίδα θαυμαστών. Μπερδεύει; Ναι. Πόσο περίεργο είναι μία σειρά να φτάνει στο τέλος της και ξαφνικά να γίνεται η Νο 1 σειρά στο Netflix, νομίζω για περίπου 20 μέρες συνεχόμενες;. Ήμουν σχεδόν στα πρώτα στάδια της θλίψης και σκεφτόμουν να βρω απλά ένα τέλος για την ιστορία. Τώρα όμως γυρνάω για την αναγέννηση της σειράς.

Manifest
Ήταν ατυχές που το Netflix δεν διάλεξε την συνέχεια της σειράς

Το Netflix έβλεπε τα νούμερα για περίπου μια εβδομάδα και προφανώς ενημέρωσε τη Warner Bros. ότι για κάποιο λόγο, για τον οποίο δεν μπορώ να μιλήσω, αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να αναλάβουν την παραγωγή και να δημιουργήσουν επιπλέον επεισόδια. Αλλά αυτό ήταν πριν από 10 ολόκληρες μέρες. Από τότε παραμένουμε στην κορυφή της λίστας παρακολούθησης του Netflix. Γι ‘αυτό ενθάρρυνα τη Warner Bros. και τους αντιπροσώπους μου, να συνεχίσουν τις συνομιλίες με το Netflix, και με οποιονδήποτε άλλον, για παράδειγμα μια άλλη πλατφόρμα που μπορεί να ενδιαφέρεται, να το αναλάβει. 

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το αν το Hulu θα ήθελε να το αναλάβει από τη στιγμή που η τρίτη σεζόν της σειράς είναι σε αυτή την πλατφόρμα και μάλλον αυτό μπερδεύει κάπως τους θαυμαστές. Πώς είναι να είσαι θεατής εκεί έξω, να βλέπεις τις πρώτες δύο σεζόν στο Netflix και να πιστεύεις ότι έχεις δει όλα όσα πρέπει να δεις; Πολλοί από αυτούς δεν συνειδητοποίησαν καν ότι υπάρχει μια τρίτη σεζόν στο Hulu. Είναι τόσο τρελό και περίπλοκο. Οι θαυμαστές ακούνε επίσης ότι η παράσταση είναι ελλιπής και παραμένει ατελής. Το  βλέπω αυτό σαν θετικό σημάδι.

Οπότε είστε έτοιμος για μία νέα σεζόν;

Είκοσι μέρες μετά την πρεμιέρα μας στο Netflix, έχω σταματήσει την αναζήτηση “σπιτιού” για τις σεζόν 4, 5 και 6 του Manifest, παρόλο που πάντα ήθελα το Manifest να είναι μια σειρά με 6 σεζόν. Βέβαια, σκέφτηκα ένα “προσχέδιο” για έξι σεζόν για να το δώσω στο NBC και είμαι ήδη στα μισά. Είχα τεράστια ένταση στο φινάλε της τρίτης σεζόν,, οπότε είχα πρόθεση να φτιάξω τρεις ακόμη κύκλους για να κάψω αργά το φινάλε της ιστορίας. Προβλέπω βέβαια, ότι ενδέχεται να μην βρούμε σπίτι για τρεις σεζόν, οπότε πέρασα στο σχέδιο Β: Κάποιες πλατφόρμες θα έκαναν μια παραγωγή με ένα τμήμα ή ένα φινάλε ταινίας, όπως είδαμε και στο Timeless, το Firefly και το Deadwood. Χρειάζομαι απλώς έναν μικρό “προϋπολογισμό” για να πω την ιστορία. Για την ακρίβεια αναρωτιέμαι πώς να μετατρέψω το τελευταίο και πιο αναλυτικό μέρος της σειράς σε ένα -κομμένο σωστά- δίωρο φινάλε, που θα ανοίξει όλα τα χαρτιά της ιστορίας. Μόνο αυτό σκέφτομαι συνέχεια. Υπάρχει τεράστια όρεξη να ικανοποιήσω το κοινό που θέλει να μάθει το τέλος της ιστορίας, τι συνέβη στους επιβάτες, τι έγινε τελικά σε αυτό το αεροπλάνο. 

Credit:James Dimmock/NBC/NBCU

H επόμενη ερώτηση περιέχει spoiler για το φινάλε της τρίτης σεζόν του Manifer

Ας ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν τι απέμεινε αναπάντητο στο φινάλε στις 10 Ιουνίου: Η Angelina απαγάγει τον Eden και σκοτώνει την Grace, γεγονός που κάνει ολόκληρο το αεροπλάνο να εξαφανιστεί. Ο καπετάνιος Ντάλι εμφανίζεται ξαφνικά στο πιλοτήριο, πριν αυτό εξαφανιστεί. Ο Cal αγγίζει το πτερύγιο της ουράς και εξαφανίζεται, αλλά στη συνέχεια επιστρέφει πεντέμισι χρόνια μεγαλύτερος και είναι πολύ αργά για να σώσει τη μαμά του. Και ο Jared μαθαίνει ότι ο Saanvi σκότωσε τον “μεγάλο” και ο Vance το έκρυψε και τώρα δεν μπορεί να επιστρέψει στη σχέση του με τη Sarah χωρίς να της πει την αλήθεια.

Αυτό είναι πολύ περιεκτικό. Ορίστε ένα ακόμα στοιχείο: Είναι πολύ αργά για τον Cal να σώσει τη μαμά του, αλλά το τελευταίο πράγμα που της είπε, αφού επέστρεψε από μια μυστηριώδη άγνωστη τοποθεσία, ήταν “ξέρω τι πρέπει να κάνουμε τώρα”.

Πώς συνεχίζετε να “κρατάτε” τους θαυμαστές σας στο μεταξύ;

Οι θαυμαστές οργανώνουν συνέχεια πάρτι με live tweet. Κάθε μέρα της εβδομάδας σε μια συγκεκριμένη ώρα, οι θαυμαστές πατούν το play ταυτόχρονα και βλέπουν τα επεισόδια. Έχουμε μπει στις τάσεις! Το πιο διασκεδαστικό είναι να έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε και με τους παλιούς θαυμαστές και με τους νέους παρακολουθώντας τα παλαιότερα επεισόδια. Κρατάω σημειώσεις, γιατί θυμίζω και στον εαυτό μου έτσι όλα τα κομμάτια του παζλ που πρέπει να μπουν στην θέση τους.

Κοιτώντας πίσω, πώς ήταν να βλέπετε τη σειρά σας να ακυρώνεται από το NBC;

Μία ακύρωση που συμβαίνει στη μέση μιας ιστορίας που συνεχίζεται, είναι αναμφισβήτητα θλιβερή, απογοητευτική και αποθαρρυντική. Τα αισθάνομαι όλα αυτά προσωπικά. Το νιώθω για λογαριασμό των ηθοποιών, το νιώθω για λογαριασμό του αγαπημένου μας συνεργείου στη Νέα Υόρκη, πολλοί από τους οποίους ήταν μαζί μας και στις τρεις σεζόν και αντέχουν εδώ και πολλές εβδομάδες, ακυρώνοντας άλλες δουλειές, γιατί θέλουν να επιστρέψουν στη σειρά, στην αγαπημένη τους “οικογένεια”. Το νιώθω για λογαριασμό όλων των θαυμαστών που κράτησαν “ζωντανή” τη σειρά. Έτσι, όλα αυτά με πονάνε πολύ. Δεν μπορώ να το πάρω προσωπικά όμως. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι. Κατανοώ ότι πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις. Αντ ‘αυτού όμως, θέλω να διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια στο μέλλον, στο θετικό, σε ένα μονοπάτι που θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε την ιστορία μας. Όπως είπα στους θαυμαστές μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρούμε αυτό το μονοπάτι. Θα μπορούσε να είναι ένα έτος, και η πραγματική αποκάλυψη, μπορεί να μη συμβεί ποτέ! Αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να προσπαθώ.

Διαβάστε επίσης: