Το νέο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Κώστα Καβαθά.

Από EW Staff
10 Δεκεμβρίου, 2021 @ 08:30
BeFunky collage 1

ΑΣΗΜΟΣΠΙΤΟ
του Κώστα Καβαθά
Εκδόσεις Αρμός

«Να είσαι στο γραφείο ή να οδηγείς και να “φεύγεις” σε μια κατάλευκη οθόνη σαν των παλιών σινεμά. Θα ‘ναι και δέκα φορές που το ένιωσα τους τελευταίους 2-3 μήνες. Δεν έδωσα σημασία, πιστεύοντας πως είμαι τόσο κουρασμένος, ώστε οι παραισθήσεις είναι δικαιολογημένες. Όμως, η οθόνη εμφανίζεται όλο και πιο συχνά, ακόμα κι όταν βρίσκομαι σε μποτιλιάρισμα ή σε κάποιο αεροπλάνο που με μεταφέρει στο Μιλάνο ή στη Νέα Υόρκη. Όταν “φεύγω”, στο πανί εμφανίζονται εικόνες από γεγονότα… Ένα σπίτι με κήπο, στο Μαρούσι, ο ήχος αυτοκινήτου που είχα δει σε αγώνα, το περίγραμμα του φίλου που χάθηκε στο χρόνο, το πρόσωπο μιας νεανικής αγάπης…»

Με αυτές τις εικόνες μάς παρουσιάζει το νέο, αυτοβιογραφικό θα πούμε, βιβλίο του ο Κώστας Καβαθάς, ένας άνθρωπος-θρύλος, τον οποίο αξίζει πραγματικά να γνωρίσει και η νεότερη γενιά. Αφιερωμένος πλήρως στο επάγγελμα του δημοσιογράφου από το 1966, συμμετείχε παράλληλα στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου της εποχής (δεξιοτεχνίες, αναβάσεις, σιρκουί και ράλι) και γρήγορα έδειξε ότι μπορούσε να κάνει το διαφορετικό στον Ειδικό Τύπο.

Η εξειδίκευση και η προσήλωσή του στο χώρο της Τεχνολογίας, κι όχι μόνο της Αυτοκίνησης, έφερε συνεργασίες με όλα σχεδόν τα περιοδικά και τις εφημερίδες εκείνων των χρόνων, ενώ το 1968, ανέλαβε αρχισυντάκτης στο περιοδικό Αuto Eξπρές και, το καλοκαίρι του επόμενου έτους, περιέγραψε ζωντανά, με τον Ιάσονα Μοσχοβίτη, από την Ελληνική Τηλεόραση (ΕΙΡΤ) που είχε μόλις γεννηθεί, το ταξίδι του «Απόλλων 11» στη Σελήνη. Τον Οκτώβριο του 1970 εξέδωσε δε, μαζί με τη σύζυγό του, το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Όλα αυτά αποτελούν μόνο την αρχή της σημαντικής πορείας, των επιτυχιών και των ενίοτε σκληρών αναμνήσεών του, με τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, να περιέχουν μέχρι σήμερα σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς και ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της, όπως και προβλέψεις για το μάλλον δυσοίωνο μέλλον που μας περιμένει.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: