Η πραγματική όψη της επανάστασης του 1821 και ένα θεατρικό για τις άμυνες των ανθρώπων μπροστά σε κρυμμένα μυστικά.

Από EW Staff
04 Μαρτίου, 2022 @ 08:01
BeFunky project

Κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Αγγελάκη δύο θεατρικά έργα του Μάνου Καλύβα.


Στο θεατρικό έργο με τίτλο Ματωμένες λέξεις. Δια στόματος Παλαιών Πατρών Γερμανού μέσα από τα απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού ξετυλίγεται μια ιστορία όπου η παράδοση και τα γραπτά κείμενα αποκαλύπτουν απόκρυφες πτυχές μιας σκοτεινής περιόδου με λαμπερό περιτύλιγμα.

Ενώ, στο θεατρικό έργο με τίτλο Στο όνομα… της αγάπης  επτά τουρίστες που επισκέπτονται ένα κάστρο στην Τρανσυλβανία ανακαλύπτουν σταδιακά ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. 

Στο όνομα… της αγάπης, του Μάνου Καλύβα, Θεατρικό, Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Πόσο εύκολα μπορεί ένα απλό γεγονός να προκαλέσει ολοκληρωτικό χάος;

 Όταν καλά κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια τότε οι άμυνες των ανθρώπων καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι.

 Επτά τουρίστες που επισκέπτονται ένα κάστρο στην Τρανσυλβανία ανακαλύπτουν σταδιακά ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα θα μπορούσαν να φανταστούν. Θα καταφέρουν να το διαχειριστούν ή θα χαθούν στα σκοτεινά μονοπάτια του παρελθόντος; Ο μυστηριώδης ξεναγός σκοπεύει να τους βοηθήσει ή έχει κρυφά σχέδια για εκείνους; Έχει πραγματικά ο άνθρωπος τη δύναμη να επικρατήσει απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό ή το θηρίο που υποθάλπει θα τον καταπιεί βγαίνοντας τελικά στην επιφάνεια; Ίσως μέσα από το ταξίδι των προσώπων του έργου να δοθούν απαντήσεις που ενδεχομένως είναι σκληρές, αλλά αγγίζουν την αλήθεια.

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι αδύνατο να αλλάξει, όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο επίπονο… ο πόνος μιας αγάπης που χάθηκε και δεν πρόκειται να επιστρέψει ποτέ.

Ματωμένες λέξεις. Δια στόματος Παλαιών Πατρών Γερμανού, του Μάνου Καλύβα, Θεατρικό, Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ

Η πραγματική όψη της Ελληνικής επανάστασης του 1821 δεν περιέχει μόνο ηρωικές στιγμές αλλά και σκοτεινά σημεία που όποιος τα γνωρίζει αισθάνεται την απογοήτευση να τυλίγει την ψυχή του.

Μέσα από τα απομνημονεύματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού ξετυλίγεται μια ιστορία όπου η παράδοση και τα γραπτά κείμενα αποκαλύπτουν απόκρυφες πτυχές μιας σκοτεινής περιόδου με λαμπερό περιτύλιγμα.

Ποιος ήταν ο πραγματικός ρόλος της εκκλησίας στην απελευθέρωση και αναγέννηση του έθνους; Οι ιεράρχες πολέμησαν και στήριξαν την επανάσταση ή εσκεμμένα υποβαθμίστηκαν από τους πολιτικούς του αγώνα; Μια ιστορία μέσα από την επίσημη ιστορία, στηριγμένη σε πηγές και έγκριτες μαρτυρίες φέρνει στην επιφάνεια πτυχές που δεν είναι ευρέως γνωστές αλλά είναι αληθινές και μας διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: