Ο θρυλικός frontman ζούσε στο σπίτι από το 1968 έως το 1984.

Από EW Staff
02 Αυγούστου, 2021 @ 22:00

Το πατρικό σπίτι του Kurt Cobain στο Aberdeen της Ουάσινγκτον, αναγνωρίστηκε και επίσημα ως ιστορικό ορόσημο, ενώ σχεδιάζεται να το επαναφέρουν στην αρχική του μορφή κατά 90-95%.

Ο θρυλικός frontman των Nirvana ζούσε στο σπίτι -που χτίστηκε το 1923- από το 1968 έως το 1984, δέκα χρόνια δηλαδή πριν τον θάνατό του σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Το Rolling Stone ανέφερε ότι το σπίτι έχει εγκριθεί επίσημα από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης της Ουάσιγκτον για να συμπεριληφθεί στο Μητρώο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο αναγνωρίζει τους “ιστορικά σημαντικούς χώρους και περιουσίες, που έχουν βρεθεί στην πολιτεία”.

Ο Lee Bacon, ο σημερινός συνιδιοκτήτης του σπιτιού, είπε στο Rolling Stone ότι σχεδιάζει να προσφέρει ιδιωτικές περιηγήσεις στο σπίτι για το κοινό από την επόμενη άνοιξη. Επίσης, σκοπεύσει να εγκαινιάσει ένα “Tribute Lounge and Gallery Cafe” στο κέντρο του Αμπερντίν, το οποίο θα λειτουργεί ως μουσείο που θα έχει στόχο να τιμήσει την κληρονομιά του Kurt Cobain μέσω αναμνηστικών, φωτογραφιών και άλλων αντικειμένων που σίγουρα θα ενδιαφέρουν τους θαυμαστές του.

Μιλώντας στο Rolling Stone, ο Allyson Brooks, διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Προστασίας, δήλωσε: “Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αναγνωρίζουμε ότι κάτι συνέβη, σε αυτό το πατρικό σπίτι, που ήταν σημαντικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ο Kurt Cobain, ο οποίος ανέπτυξε τα μουσικά πάθη και τις ικανότητές του στο Aberdeen και μάλιστα, σε αυτό το σπίτι. Όλοι στο συμβούλιο αναγνώρισαν τη σημασία του μέρους αυτού”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εταιρεία Fender ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τον θρυλικό Kurt Cobain κυκλοφορώντας ένα νέο μοντέλο της Jag-Stang κιθάρας του με την υπογραφή του, με αφορμή την 30η επέτειο από το διάσημο άλμπουμ των Nirvana “Nevermind”.

Τον περασμένο μήνα, μια αυτοπροσωπογραφία του frontman των Nirvana πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 281.000 δολαρίων. Η είδηση ​​έγινε γνωστή, λίγο αφότου ανακοινώθηκε ότι μια συλλογή φωτογραφιών από το τελευταίο του σετ, που πραγματοποιήθηκε λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, θα δημοπρατηθεί ως NFT. Επιπλέον, μια τούφα από τα μαλλιά του, πωλήθηκε για παραπάνω από 14.000 δολάρια τον περασμένο Μάιο.

Τον Μάιο – ένα μήνα μετά την 27η επέτειο του θανάτου του – το FBI δημοσίευσε τον φάκελο του Kurt Cobain, όπου συμπεριλαμβάνονται επιστολές πολιτών προς τις αρχές, που εκφράζουν τον προβληματισμό τους σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή. Όλοι θεωρούν πως η αυτοκτονία του ήταν προσχεδιασμένη. Το αρχείο έκτασης δέκα σελίδων περιείχε αλληλογραφία μεταξύ του FBI και των αποστολέων των επιστολών, όπου τους ενημέρωναν για την έρευνα γύρω από την αυτοκτονία του Cobain.

Διαβάστε επίσης: