Η Nell Smith είναι μόλις 13 ετών, αλλά φοβερά ταλαντούχα.

Από EW Staff
11 Νοεμβρίου, 2021 @ 14:10

Η Nell Smith είναι μία καινούργια, νεαρή τραγουδίστρια. Και όταν λέμε νεαρή, εννοούμε πολύ νεαρή. Αλλά ήδη συνεργάζεται με τους Flaming Lips και διασκευάζει Nick Cave. Απίστευτο και όμως αληθινό.
Ούτε η ίδια δεν θα το ονειρευόταν όταν πριν τρία χρόνια παρακολουθούσε ζωντανά τους ήρωές της Flaming Lips. Ήταν 2018 που συνάντησε για πρώτη φορά τον frontman του γκρουπ Wayne Coyne σ’ ένα show στο Calgary.

“Είναι πάντα υπέροχο να συναντάς ενθουσιώδεις και πολύ δημιουργικούς νέους. Με τη Nell Smith σκεφτήκαμε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να συναντηθούμε και να δούμε αν θα μπορούσαμε να κάνουμε από κοινού διάφορα πράγματα. Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να συνδεθώ μαζί της και να βοηθήσω να παρουσιάσει αυτό το cool attitude που έχει στη μουσική”, είπε ο Wayne Coyne.

Αυτό το cool attitude λοιπόν βγαίνει τώρα με ένα άλμπουμ αποκλειστικά και μόνο με διασκευές σε τραγούδια του Nick Cave. Σε εννέα συγκεκριμένα. Τον Σεπτέμβριο ακούσαμε το Girl in Amber και τώρα, αυτές τις μέρες, ήρθε και το The Ship Song. “Η Nell επέλεξε το The Ship Song έχοντας ψάξει τα τραγούδια του Nick Cave στο YouTube”, επισημαίνει ο Coyne, σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι που διάλεξε τον Cave. Όχι μόνο γιατί του αρέσει η μουσική και οι στίχοι του, αλλά κι επειδή σκέφτηκε πως η Nell Smith μάλλον δεν θα ξέρει και πολλά από τη μουσική του – του Cave – οπότε χωρίς προσχεδιασμένες ιδέες μπορεί να να κάνει κάτι πολύ απλό, συναισθηματικό και πρωτότυπο.

“Αυτή η εκδοχή του Girl in Amber είναι απλά υπέροχη, η Nell Smith το λέει με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω εγώ”, έδωσε τα συγχαρητήριά του και ο ίδιος ο Nick Cave.

Το άλμπουμ της θα λέγεται “Where the Viaduct Looms”.

Where the Viaduct Looms

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: