Το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Από EW Staff
08 Οκτωβρίου, 2021 @ 12:45

Όμορφα γραμμένο και απίστευτα δυνατό, το “Κορίτσι Α” είναι μία ιστορία τρόμου, λύτρωσης κι αγάπης, από τη Βρετανίδα Abigail Dean, σε μετάφραση Χριστίνας Σωτηροπούλου.

Η Λεξ Γκρέισι δε θέλει να σκέφτεται την οικογένειά της. Δε θέλει να σκέφτεται τα χρόνια που πέρασε στο Σπίτι του Τρόμου των γονιών της. Και δε θέλει να σκέφτεται τον εαυτό της ως το Κορίτσι Α: το κορίτσι που απέδρασε.
Όταν η μητέρα της πεθαίνει, τελικά, στη φυλακή και αφήνει στη Λεξ και στα αδέρφια της το οικογενειακό σπίτι, η νέα γυναίκα συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να αποφεύγει το παρελθόν της. Μαζί με την αδερφή της, Ίβι, έχει σκοπό να μετατρέψει το Σπίτι του Τρόμου σε κάτι καλό. Αλλά πρώτα πρέπει να συμφιλιωθεί με τα έξι αδέρφια της και με τα χρόνια που μοιράστηκαν μαζί ως παιδιά…

Για να γνωρίσουμε λίγο τη συγγραφέα, να πούμε ότι η Abigail Dean γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, μεγάλωσε στο Πικ Ντίστρικτ, πήρε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με άριστα στην αγγλική φιλολογία και, αφού δούλεψε ως πωλήτρια στο βιβλιοπωλείο Waterstones, εργάστηκε για πέντε χρόνια ως δικηγόρος, στο Λονδίνο. Το καλοκαίρι του 2018, πήρε άδεια για να ολοκληρώσει το “Κορίτσι Α”, πριν από τα τριακοστά της γενέθλια, το οποίο μπήκε αμέσως στη λίστα των best sellers των New York Times. Τώρα εργάζεται στο νομικό τμήμα της Google και γράφει ήδη το δεύτερο μυθιστόρημά της.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: