Ν’ αρπάζεις τα πάντα. Να ορµάς ακάθεκτος στα όνειρα. Να καταβροχθίζεις τον ουρανό. Αυτό είναι το μήνυμα του δυνατού μυθιστορήματος, που προσφέρει στον αναγνώστη µιας µεγάλη, γενναιόδωρη ιστορία, καλώντας τον να χαθεί µέσα της.

Από EW Staff
09 Φεβρουαρίου, 2022 @ 02:05
jordano

Καταβροχθίζοντας τον Ουρανό, Paolo Giordano, εκδόσεις Πατάκη

Για τη δεκατετράχρονη Τερέζα, τα καλοκαίρια στο Σπετσιάλε δε λένε να περάσουν… Ατέλειωτες µέρες µε τη γιαγιά να διαβάζει αστυνοµικά και τον πατέρα της, µακριά από το γραφείο και τη γυναίκα του, να γίνεται και πάλι µυστηριώδης και ζωντανός, σαν την Απουλία, τον τόπο όπου γεννήθηκε.


Και ξάφνου, ένα ζεστό βράδυ, βλέπει τρία αγόρια να βουτούν κρυφά στην πισίνα, ολόγυµνα, και να μπαίνουν έτσι στη ζωή της σαν ορµητικός άνεµος. Ειναι ο Νίκολα, ο Τοµάζο και ο Μπερν. Είναι εκείνοι που θα τη δεχτούν στην παρέα τους και, τα επόµενα είκοσι χρόνια, θα τους ξαναβρίσκει στη γειτονική φάρµα, να σπέρνουν, να µαζεύουν, να καταστρέφουν, αναζητώντας µανιωδώς µια φωτιά που θα τους κρατήσει αναµµένους. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται δε πάντα ο Μπερν, σαν µαγνήτης που τους τραβάει και τους σπρώχνει πέρα από τα όρια!

τον ουρανό


“Αυτό που ξεκινάει σαν την ιστορία ενός καλοκαιρινού ειδυλλίου, µεταµορφώνεται σε κάτι πολύ µεγαλύτερο και φιλόδοξο, που θέτει ερωτήµατα για τη φύση των δεσµών που επιµένουν µε πάθος.”, έγραψε ο αμερικανικός Τύπος, ενώ ο ιταλικός χαιρέτησε το νέο μυθιστόρημα του Τζορντάνο σαν “δώρο εξ ουρανού”. “Η αφή, οι µυρωδιές, η θερµοκρασία και τα χρώµατα του ιταλικού Νότου, όπου τοποθετείται ολόκληρο το βιβλίο, µένουν µαζί µας για καιρό, καθώς και ο τρόπος που έχει ο συγγραφέας του να µιλάει για την εµµονική διάσταση της αγάπης.”


Μέχρι σήμερα, ο Πάολο Τζορντάνο, διδάκτωρ στη Φυσική των Στοιχειωδών Σωµατιδίων, στο Τορίνο, έχει γράψει τέσσερα µυθιστορήµατα, όπως και θεατρικά έργα, και είναι συνεργάτης της εφηµερίδας Corriere della Sera.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: