Από EW Staff
18 Αυγούστου, 2022 @ 00:46
Kim & Kylie εναντιώθηκαν δημόσια στην προσπάθεια του Instagram να μοιάσει στο TIKTOK τροποποιώντας τον αλγόριθμο που προωθεί πλέον μόνο βίντεο-reels και όχι φωτογραφίες.

IMG 9025

Το άλλοτε δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τα πρώτα σημάδια κόπωσης καθώς το TikTok μετράει ήδη 1 δισ. χρήστες!

Όσο το Instagram προσπαθεί, προσθέτοντας νέες λειτουργίες, να μοιάσει με το TikTok το οποίο πλέον διεκδικεί μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια «πίτα» των social media, τόσο μεγαλώνει η δυσαρέσκεια των πιστών του χρηστών όπως η Kim Kardashian αλλά και η αδερφή της Kylie Jenner.

Παρότι οι δύο δισεκατομμυριούχες αδερφές και mega influencers χρεώνουν από 400.000 δολάρια μέχρι 1 εκατομμύριο δολάρια το post πριν από λίγες ημέρες εξέφρασαν δημόσια το παραπονό τους για την φθίνουσα δημοτικότητα του μέσου. Και όσο και αν ακούγεται ακραίο, Κim & Kylie έχουν απόλυτα δίκιο.

IMG 8996

H Kim έχει κάνει τον λογαριασμό της στο Instagram την πλέον προσοδοφόρα επιχείρηση κλείνοντας ακόμα και συμφωνίες 6 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνουν μερικά posts & stories.

Το Instagram έγινε διάσημο και το πλέον αγαπητό μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας των δυνατοτήτων επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών. Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, η εφαρμογή έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα βίντεο και κυρίως στα reels.

Πρόσφατα μάλιστα έγιναν αλλαγές στον αλγόριθμό της που αφορούν τα posts που βλέπουμε στο feed μας. Πλέον υπάρχουν “recommended for you” προτεινόμενα posts, βασισμένα στη δραστηριότητα των λογαριασμών που ακολουθούμε. Τα συγκεκριμένα posts είναι διαθέσιμα μέσω ενός νέου κουμπιού που βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του feed. Σε πολλούς όμως αυτό το νέο κατεστημένο δημιουργεί δυσφορία καθώς δεν βλέπουν με την συχνότητα που έβλεπαν αγαπημένα πρόσωπα ή φίλους. Αντίθετα ολοένα και περισσότερες άγνωστες προσωπικότητες παρουσιάζονται στο feed βάση του αλγόριθμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποσπούν οι χρήστες λιγότερα likes στις φωτογραφίες ενώ αντίθετα τα reels να έχουν χιλιάδες προβολές.

IMG 8998

H Vogue του Hong Kong χάρισε ένα εξώφυλλο στην πλέον δημοφιλή influencer με 366 εκατ. followers.

Παράλληλα έχουν αυξηθεί πολύ και οι διαφημίσεις στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Εκτός από τις δύο διάσημες αδερφές, πολλοί ακόμα influencers αντέδρασαν με τις αλλαγές αυτές. 

Για παράδειγμα, η Kylie Jenner που διαθέτει 361 εκατομμύρια followers ζήτησε με ανάρτησή της από τη Meta να «κάνει ξανά το Instagram, Instagram». Την συγκεκριμένη ανάρτηση μοιράστηκε και η μεγαλύτερη αδερφή της Kim Kardashian, που διαθέτει 326 εκατομμύρια followers.

Μένει να δούμε αν η παράκληση των δύο top γυναικών της πλατφόρμας θα φτάσει στα αυτιά του Mark Zuckerberg ο οποίος πιθανότα έχει απορροφηθεί σχεδιάζοντας τη meta-εποχή του μέλλοντος της εικονικής πραγματικότητας.

IMG 9022 1

Oι δύο εκθαμβωτικές αδερφές ένωσαν τις δυνάμεις απαιτώντας από “το Instagram να γίνει και πάλι Instagram!”. H φωτογραφία είναι από το λογαριασμό της Kim όπου οι δύο αδερφές απεικονίζονται στο Met Gala λίγα χρόνια πριν φορώντας δημιουργίες Atelier Versace.

Διαβάστε επίσης: