Από EW Staff
25 Οκτωβρίου, 2022 @ 20:31
IMG 9955 H συμφωνία με τον γερμανικό κολοσσό κατέρρευσε και αυτή. Ο Ye είναι εκτός ελέγχου!

Ο Κάνιε Γουέστ αναμένεται να χάσει την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου μετά και από την την απόσυρση της Adidas εν μέσω αυξανόμενων αντιδράσεων για τις αντισημιτικές του ατάκες.

Η ετήσια συμφωνία του ράπερ ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων με τη γερμανική αθλητική μάρκα-κολοσσό, η οποία αξίζει συνολικά 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, τερματίστηκε μετά την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του.

IMG 9957

Tα άκρως περιζήτητα και πανάκριβα Yeezy θα γίνουν συλλεκτικά;

Σύμφωνα με το Forbes, ο Γουέστ, 45 ετών, αναμένεται να χάσει την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου μετά τη διακοπή των δεσμών του με τον γίγαντα αθλητικών ειδών – καθώς αυτή τη στιγμή η αξία της συνεργασίας του ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και το μίσος σε οποιαδήποτε μορφή είναι αδικαιολόγητα και δεν γίνονται ανεκτά σύμφωνα με τις αξίες μας», δήλωσε η Gap, η οποία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Ye.

IMG 9954

Τον καιρό που ζούσαν τον απόλυτο έρωτα τους έκαναν μια εκπληκτική φωτογράφιση στο Harpers Bazaar!

Ουσιαστικά δήλωση της Gap απηχούσε αυτό που είπε η Adidas σήμερα: “Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλο είδος ρητορικής μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και ενέργειες του Ye ήταν απαράδεκτα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας για διαφορετικότητα, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη”, ανέφερε η εταιρεία.

IMG 9959

Το Forbes όπως αναφέραμε εκτιμά ότι ο Kanye μέχρι σήμερα “άξιζε” περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια! To έγκυρο οικονομικό σαιτ να αναλύει την γιγαντιαία περιουσία του…η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί σημαντικά μέσα σε λίγα 24 ωρα:

ADIDAS – 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

 Η συμφωνία του West με την Adidas ήταν το στολίδι της περιουσίας του, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 – κερδίζοντας ακόμα 191 εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα.

Το Forbes εκτιμά ότι η επιχείρηση Yeezy με την Adidas αξίζει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται η γερμανική εταιρία να χάσει ακόμα και 250 εκατομμύρια δολάρια από τα καθαρά τους έσοδα το 2022 ως αποτέλεσμα της διάσπασης.

GAP X BALENCIAGA – 970 εκατομμύρια δολάρια

Η συλλογή του GAP εκτιμήθηκε σε περίπου 970 εκατομμύρια δολάρια όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία το 2021.

Τα αρχικά προϊόντα εξαντλήθηκαν το 2021, αφού ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2020, σε μια συνεργασία που αναμενόταν να διαρκέσει δέκα χρόνια.

Η GAP ήταν επίσης μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ Yeezy και Balenciaga, με τις εκτιμήσεις να υποστηρίζουν ότι θα αποφέρουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε προβλεπόμενες πωλήσεις.

SKIMS – 160 εκατομμύρια δολάρια

Ο Γουέστ, ο οποίος χώρισε από την Κιμ Καρντάσιαν το 2020, παραμένει συνεργάτης στα Skims αλλά δεν είναι σαφές πόσα κερδίζει από αυτό.

Προηγουμένως έλεγε ότι κατέχει το 5% της επιχείρησης, η οποία εκτιμάται σε καθαρή αξία 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εάν ισχύει αυτό, τότε θα έχει μερίδιο 160 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία.

ΜΟΥΣΙΚΗ – 90 εκατομμύρια δολάρια

Έχει πουλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα πάλι με το Forbes δείχνουν ότι η δική του ηχογραφημένη μουσική και τα δικαιώματα έκδοσης αξίζουν τουλάχιστον 90 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ υποθηκών, προκαταβολών και άλλων υποχρεώσεων, το Forbes λέει ότι ο West οφείλει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια!

IMG 9952

Διαβάστε επίσης: