Σε αυτό το μυθιστόρημα, η Βερονίκ Οβαλντέ σκηνοθετεί, με αμείωτη ένταση, το συναρπαστικό χαρακτήρα μιας μητέρας, που η ανησυχία της απέναντι στον κόσμο μεταλλάσσεται σε αδυσώπητη ψυχραιμία,

Από EW Staff
05 Φεβρουαρίου, 2022 @ 09:06
ovalde

Κανένας δεν φοβάται εκείνους που χαμογελούν, της Veronique Ovaldé από τις Εκδόσεις Gema

Η Gloria επέλεξε μία μέρα του Ιουνίου για να φύγουν. Πήρε τις κόρες της από το σχολείο και ξεκίνησε μαζί τους, χωρίς προειδοποίηση, ένα μακρινό ταξίδι, αφήνοντας πίσω τις ακτές της Μεσογείου. Η κατεύθυνσή της είναι προς τον Βορρά και το αλσατικό σπίτι, μέσα στο δάσος του Κάιζερχαϊμ, όπου η Γκλόρια περνούσε, ως παιδί, τις διακοπές της. Γιατί, όμως, αυτή η ξαφνική “λιποταξία”; Από ποια απειλή θέλει να ξεφύγει; Για να το μάθουμε, πρέπει να πάμε πίσω, στα ταραγμένα νερά του παρελθόντος, να γνωρίσουμε τον Τζιοβανάνγκελι, ο οποίος την πήρε υπό την προστασία του όταν πέθανε ο πατέρας της, να σηκώσουμε το πέπλο γύρω από το θάνατο του Σαμουέλ, του πατέρα των παιδιών της (πού βρισκόταν η Γκλόρια εκείνο το βράδυ;) και να καταλάβουμε, τελικά, ποιο ρόλο μπορεί να έπαιξε ο δικηγόρος Σαντινί σε όλη αυτήν την ιστορία.


Σε αυτό το μυθιστόρημα, η Βερονίκ Οβαλντέ σκηνοθετεί, με αμείωτη ένταση, το συναρπαστικό χαρακτήρα μιας μητέρας, που η ανησυχία της απέναντι στον κόσμο μεταλλάσσεται σε αδυσώπητη ψυχραιμία, προκειμένου να τον αντιμετωπίσει και να προστατεύσει τα παιδιά της, πάση θυσία.
Η Βερονίκ Οβαλντέ γεννήθηκε στη Γαλλία, το 1972, έχει γράψει τα μυθιστορήματα “Le Sommeil des poissons”, “Toutes choses scintillant”, “Les hommes en general me plaisent beaucoup”, “Deloger l’animal”, “La Tres Petite Zebuline”,”Et mon coeur transparent”, ,”Ce que je sais de Vera Candida”, “La Salle De Bains Du Titanic” (διηγήματα) και “Des vies d’oiseaux”, έχει βραβευθεί για πολλά από αυτά ενώ, στα ελληνικά, κυκλοφορεί επίσης το “Όσα ξέρω για τη Βέρα Κάντιντα” (εκδόσεις Gema).

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: