Αποτελεί το λογοτεχνικό ντεμπούτο της Hausmann, ενώ έχουν πωληθεί και τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του διασκευή.

Από EW Staff
31 Αυγούστου, 2021 @ 08:55

“Αν πρόκειται να διαβάσετε μόνο ένα θρίλερ αυτήν τη χρονιά, διαλέξτε το “Καλό μου παιδί””, έγραψε ο διεθνής Τύπος, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, το μυθιστόρημα της Ρόμι Χάουσμαν “σπουδή στο σασπένς”.

Η αρχική εικόνα είναι η εξής: Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα. Εκεί, η ζωή της Λένας και των δύο παιδιών της ακολουθεί αυστηρούς κανόνες… Γεύματα, τουαλέτα, μελέτη, όλα ακολουθούν ευλαβικά ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα… Ο πατέρας μεριμνά για την τροφή, τους προστατεύει από τους κινδύνους του έξω κόσμου και φροντίζει να έχουν πάντα τα παιδιά του μια μητέρα, όποιο κι αν είναι το κόστος! Αλλά, μια μέρα, η μητέρα καταφέρνει να αποδράσει. Και τότε ξεκινάει ο πραγματικός εφιάλτης. Γιατί, πολλά δείχνουν ότι ο πατέρας θέλει, πάση θυσία, να πάρει πίσω αυτό που του ανήκει ενώ, την ίδια ώρα, η αστυνομία, μαζί με την οικογένεια της Λένας, προσπαθούν απεγνωσμένα να ενώσουν τα κομμάτια ενός παζλ που δε φαίνεται να ταιριάζουν μεταξύ τους. Τι απ’ όλα συμβαίνει λοιπόν στ’ αλήθεια και τι είναι προϊόν παράνοιας;

Η απάντηση θα σας “στοιχειώνει” καιρό αφού διαβάσετε και την τελευταία σελίδα αυτού του συναρπαστικού μυθιστορήματος, το οποίο είναι “κλειστοφοβικό, τρομακτικό και απόλυτα καθηλωτικό” (κατά την εφημερίδα “Daily Mail”), ενώ είναι “εξίσου μία ιστορία απόλυτου μυστηρίου όσο και οικογενειακού δράματος” (εφημερίδα “New York Times”). Το πιο ουσιώδες είναι ότι, στην καρδιά του βιβλίου βρίσκεται η ασίγαστη ελπίδα ότι οι πρωταγωνιστές θα επιστρέψουν κοντά στους αγαπημένους τους, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά έχουν βρεθεί.

Η Ρόμι Χάουσμαν γεννήθηκε το 1981 στην Ανατολική Γερμανία και, σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών, έγινε αρχισυντάκτρια σε εταιρεία παραγωγής στο Μόναχο. Διατηρεί το blog Mymonk, στο οποίο εξιστορεί τις προσωπικές της εμπειρίες, με στόχο να εμφυσήσει την αισιοδοξία στους αναγνώστες της. Από τη γέννηση του γιου της, εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης ως freelancer και ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι, στα δάση, κοντά στη Στουτγάρδη. Το “Καλό μου παιδί” αποτελεί το λογοτεχνικό ντεμπούτο της, το οποίο έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 14 γλώσσες, ενώ έχουν πωληθεί και τα δικαιώματα για την κινηματογραφική του διασκευή.  

To βιβλίο “Καλό μου παιδί” της Romy Hausmann κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: