Από EW Staff
19 Δεκεμβρίου, 2022 @ 23:11
IMG 0755 O Johnny Depp Jack Sparrow / Credit:Everett Collection

Η Άμπερ Χερντ θα πληρώσει στον Τζόνι Ντεπ 1 εκατομμύριο δολάρια για να διευθετήσει την πολυετή πλέον δικαστική τους διαμάχη, στην οποία ο καθένας κατηγορούσε τον άλλον για ενδοοικογενειακή βία.

Το τελικό ποσό δέχθηκε μια σημαντική μείωση από τα 8,35 εκατομμύρια δολάρια που διατάχθηκε να πληρώσει μετά από μια δίκη έξι εβδομάδων στη Βιρτζίνια νωρίτερα φέτος. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει από τον ασφαλιστικό φορέα της.

Σε μια σύντομη δήλωση, οι δικηγόροι του Ντεπ είπαν ότι ο ίδιος θα δωρίσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι δικηγόροι του έχουν πει στο παρελθόν ότι η υπόθεση «ποτέ δεν αφορούσε τα χρήματα» για τον Ντεπ. Στη δική της δήλωση, η Χερντ είπε ότι «έχασε την πίστη της στο αμερικανικό νομικό σύστημα».

Η Ντεπ κατέθεσε αρχικά μήνυση δυσφήμισης 50 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον της Χερντ τον Μάρτιο του 2019, αφού δημοσίευσε ένα άρθρο στην Washington Post στο οποίο περιέγραψε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

IMG 0756 1

Ο Johnny Depp στο fashion show της Rihanna (Amazon Prime)

Στη δίκη η γνωστή ηθοποιός κατέθεσε για αρκετές ημέρες, αποκαλύπτοντας τραγικές λεπτομέρειες για την κατάχρηση ναρκωτικών και την κακοποίηση που δέχτηκαν αμφότεροι. Οι μαρτυρίες τους μεταδόθηκαν ζωντανά στο YouTube και αναμίχθηκε ατελείωτα το TikTok και το Facebook ανεβάζοντας τις μετοχές του Ντεπ στα ύψη. Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ της επιτέθηκε επανειλημμένα, σχεδόν …την έπνιξε και μια φορά τη βίασε με ένα μπουκάλι αλκοολούχου ποτού.

Ο Ντεπ, στο μεταξύ, ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν το θύμα στην σχέση και ότι προσπαθούσε να υποχωρήσει όποτε εκείνη γινόταν βίαιη. Το ζευγάρι είχε ηχογραφήσει τους καβγάδες του κατά τη διάρκεια του γάμου τους και κάθε πλευρά έπαιζε το κλιπ που είχε επιλέξει για να προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

Το επταμελές δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Ντεπ σε τρεις ξεχωριστές αξιώσεις για συκοφαντική δυσφήμιση, επιδικάζοντας 10 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια σε τιμωρητική αποζημίωση. Το τελευταίο ποσό μειώθηκε στα 350.000 $.

IMG 0757

Στην συνέχεια, η Χερντ υπέβαλε έφεση, με τον δικηγόρο της να αναφέρει «λάθη» που έγιναν από το δικαστήριο. Ωστόσο, η ηθοποιός του «Aquaman» συμφώνησε τώρα να αποσύρει την έφεσή της.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Instagram ανακοινώνοντας την απόφαση, η Χερντ κατέστησε σαφές ότι «Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή φίμωση όσον αφορά τη φωνή μου» και κατηγόρησε το νομικό σύστημα των ΗΠΑ επειδή μετέτρεψε την κατάθεσή της σε «ψυχαγωγία και τροφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Διαβάστε επίσης: