Από EW Staff
27 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 23:31
IMG 8472

Η Glenda Cleveland ήταν γειτόνισσα του Jeffrey Dahmer και ο κατά συρροή δολοφόνος θα μπορούσε να είχε σταματήσει δύο μήνες νωρίτερα εάν μόνο για μία φορά η αστυνομία άκουγε τις καταγγελίες της.

Εκείνη προσπάθησε όσο μπορούσε. “Είστε σίγουροι;” ρωτούσε συνεχώς την αστυνομία στο τηλέφωνο όταν επέμεναν ότι ένα ζαλισμένο και γυμνό αγόρι που προσπαθούσε να δραπετεύσει από το σπίτι του Dahmer ήταν στην πραγματικότητα ένας ενήλικας που είχε εμπλακεί σε μια σύγκρουση εραστών μαζί του.

download
th 1 1

Γνωρίζουμε τώρα, φυσικά, ότι ήταν ο 14χρονος Konerak Sinthasomphone και ότι επρόκειτο να γίνει το επόμενο θύμα ανθρωποκτονίας του Dahmer. Η κόρη Cleveland, Sandra Smith και η ανιψιά της, Νicole είχαν εντοπίσει το αγόρι να φεύγει από το διαμέρισμα του serial killer και να καταρρέει στον δρόμο στις 27 Μαΐου 1991. Στην πραγματικότητα η Glenda δεν έμενε δίπλα στον παρανοικό δολοφόνο αλλά στο απέναντι κτήριο από όπου παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα και φυσικά έφταναν σε εκείνη περίεργες μυρωδιές καμμένης σάρκας…


Η γενναία Glenda Cleveland στην ιστορική δίκη (Cr. Milwaukee Journal Centinel )

Όταν η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας και εκείνη έγινε μία σύγχρονη ηρωίδα, η Glenda σχολίαζε: «Θέλω απλώς να επιστρέψω στην κανονικότητα», είχε απαντήσει σε έναν από τους πολλούς δημοσιογράφους που την πολιόρκησαν και εμφανίστηκαν στο σπίτι της δίπλα στα Oxford Apartments όπου έμενε ο Dahmer.

IMG 8473

Η ιδιωτικότητά της επέστρεψε τελικά. Δύο δεκαετίες αργότερα, ο θάνατος της Glenda Cleveland στις 24 Δεκεμβρίου πέρασε στα ψιλά στις ειδήσεις των εφημερίδων. Ήταν μόλις 56 ετών.

IMG 8470

Σαν μια νότα ειρωνείας, ήταν οι αστυνομικοί του Μιλγουόκι που ενήργησαν σύμφωνα με μια πληροφορία πολίτη και μπήκαν στο διαμέρισμα της Cleveland ανακαλύπτοντας το σώμα της στο πάτωμα. Οι γείτονες της είχαν αχίσει να ανησυχούν αφού δεν την είχαν δει για μερικές μέρες.

IMG 8472

H εκπληκτική Niecy Nash

Το γραφείο του ιατροδικαστή έκρινε ότι επρόκειτο για φυσικό θάνατο που προκλήθηκε από καρδιακή προσβολή και υψηλή αρτηριακή πίεση. Η κόρη της απέδωσε το θάνατο της ηρωικής μητέρας της στην συνήθεια του τσιγάρου που δεν μπορούσε να το κόψει ποτέ. Η Glenda έφυγε από τη ζωή σιωπηλά όπως ακριβώς προσπάθησε να σώσει δεκάδες ζωές αθώων ανδρών που τους έβλεπε να εξαφανίζονται μετά από κάθε επίσκεψη στο σπίτι του Jeffrey Dahmer.

Διαβάστε επίσης: