Η ηθοποιός τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας λόγω λοίμωξης στο αναπνευστικό.

Από EW Staff
18 Ιουλίου, 2021 @ 23:40
MADRID, SPAIN - SEPTEMBER 09: (L-R) Actor Javier Bardem and actress Pilar Bardem attend the 'Ma Ma' Premiere at the Capitol Cinema on September 9, 2015 in Madrid, Spain. (Photo by Fotonoticias/WireImage)

Έφυγε από τη ζωή η ακτιβίστρια και ηθοποιός Pilar Bardem σε ηλικία 82 ετών.

Τα τελευταία χρόνια η μητέρα του Javier Bardem αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, την ταλαιπωρούσε μία λοίμωξη του αναπνευστικού. Τον θάνατό της έκαναν γνωστό τα παιδιά της μέσω των social media.

«Θα θέλαμε να μοιραστούμε πως η Pilar Bardem, η μητέρα μας, το παράδειγμά μας, έφυγε από τη ζωή. Έφυγε γαλήνια χωρίς να υποφέρει, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της και την οικογένειά της. Ξέρουμε την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφατε μερικοί για εκείνη και για τη δουλειά της ως ηθοποιός και ως μαχήτρια, που αγωνίζοταν για την αλληλεγγύη. Πραγματικά ευχαριστούμε τη μητέρα μας με όλη μας την καρδιά. Σε ευχαριστούμε. Τα παιδιά σου, Carlos, Monica και Javier», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση στο Twitter.

Η σύζυγος του Javier Bardem, Penelope Cruz είπε το δικό της αντίο στην πεθερά της με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, συνοδεύοντας τη, από μία σειρά φωτογραφιών.

«Αγαπημένη μου Pilar, κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία και αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίδρασή μας αν κάποιος τότε μας είχε πει ότι η μοίρα είχε τόσο υπέροχα σχέδια για εμάς, ότι θα μας ενώσει και πέρα από τον κινηματογράφο. Ήταν πάντα τόσο καλή με εμένα, δεν μπορείτε να ονειρευτείτε μία καλύτερη πεθερά. Σε ευχαριστώ για όλη την αγάπη, που έδωσες στα παιδιά, τα εγγόνια σου, όλη την οικογένεια και τους φίλους σου. Μας έχεις δώσει πολλά. Σε ευχαριστούμε που έβαζες πάντα τον εαυτό σου στο πλευρό εκείνων, που το χρειαζόντουσαν περισσότερο. Και ύψωνες τη φωνή σου έναντια στην αδικία. Και αγωνιζόσουν για να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των πιο “άπορων” από εμάς, χωρίς να περιμένεις ποτέ τίποτα για αντάλλαγμα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε βέβαια, και το πόσα πολλά πράγματα βελτιώθηκαν στο επάγγελμά μας χάρη στη μεγάλη σου προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να τα παρατήσεις ούτε μια στιγμή. Ήσουν αξιοθαύμαστη. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μου το χιούμορ σου όλα αυτά τα χρόνια. Σε αγαπώ πολύ. Θα σε κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου. Ευχαριστώ Pilar».

Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν στο πλευρό της μητέρας του Bardem, πριν καν εκείνοι γνωριστούν. Η πρώτη τους συνεργασία ήταν το 1995 στο Entre Rojas, μετά από δύο χρόνια έπαιξαν ξανά μαζί στο Live Flesh, στο Don’t Tempt Me το 2001 και τέλος στο Hécuba, un sueño de pasión το 2006. Η Penelope Cruz παντρεύτηκε τον Bardem το 2010.

Διαβάστε επίσης: