Ο διάσημος ηθοποιός κατηγορείται τα τελευταία χρόνια ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά κάποιες μαθήτριές του.

Από EW Staff
30 Ιουνίου, 2021 @ 23:16

Ο James Franco συμφώνησε να πληρώσει για να αποκαταστήσει την καλή του φήμη, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον του δύο φοιτήτριες της σχολής του. 

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός συμφώνησε να δώσει συνολικά 2,2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου οι δύο κοπέλες να αποσύρουν τις καταγγελίες, που έκαναν εναντίον του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ο “δάσκαλός” τους τις πίεζε να γυρίσουν ακατάλληλες σεξουαλικές σκηνές μπροστά στην κάμερα, στο πλαίσιο του μαθήματος υποκριτικής. 

Όπως αναφέρουν η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal του Studio 4 Film School της Νέας Υόρκης, ο James Franco, καθώς και άλλοι συνεργάτες του, τους έδιναν σενάρια, τα οποία περιείχαν σκηνές σεξουαλικών οργίων και τους ζητούσαν να τα αναπαραστήσουν, για να τους δώσουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μάλιστα, είχαν μηνύσει τον ηθοποιό για απάτη και σεξουαλική παρενόχληση ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.Τρεις ακόμα κοπέλες από το τμήμα τους είχαν καταθέσει εναντίον του προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους, όμως προχώρησαν σε μήνυση, καθώς «φοβήθηκαν για το τι θα ακολουθήσει».   

Ο ηθοποιός αρνείται κάθε ισχυρισμό τους, ενώ οι δικηγόροι του χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς των φοιτητριών «ψευδείς και τοξικούς». Ανέφεραν μάλιστα πως «όσα ειπώθηκαν από τις κυρίες έχουν τον προφανή σκοπό να λάβουν όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα». 

Μέχρι στιγμής, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί από το δικαστήριο, όμως σε τέτοια περίπτωση, η Sarah Tither-Kaplan θα λάβει 670 χιλιάδες δολάρια, ενώ η Toni Gaal 223 χιλιάδες δολάρια. Το υπολειπόμενο ποσό θα δοθεί στους φοιτητές, που εμπλέκονται και εκείνοι στην εν λόγω υπόθεση, προκειμένου να αποσύρουν κι αυτοί τους ισχυρισμούς περί απάτης.Οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει από κοινού να εκδώσουν μία δήλωση, η οποία θα αναφέρει: «Ενώ οι εναγόμενοι συνεχίζουν να αρνούνται κάθε ισχυρισμό, αναγνωρίζουν ότι οι ενάγοντες μίλησαν για σημαντικά θέματα. Και οι δύο πλευρές πιστεύουν έντονα ότι τώρα είναι μία κρίσιμη στιγμή για να εστιάσουμε στην κακή μεταχείριση των γυναικών στο Χόλιγουντ. Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι κανείς στη βιομηχανία του θεάματος, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, καταβολών, αναπηρίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν θα αντιμετωπίσει παρενόχληση, διακρίσεις ή προκαταλήψεις οποιουδήποτε είδους».

Διαβάστε επίσης: