Πέθανε ο θρυλικός κωμικός, που δάνειζε τη φωνή του στον Rabbi Hyman Krustofsky των Simpsons.

Από EW Staff
25 Ιουλίου, 2021 @ 00:01

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος κωμικός Jackie Mason. Ο δικηγόρος του, Raoul Felder επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτού του, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, το Σάββατο 24 Ιουλίου.

Ο Jackie Mason είχε πολλές εμπειρίες στη ζωή του, αλλά και ένα πλούσιο βιογραφικό. Μία από τις καλύτερες στιγμές του ήταν όταν έπαιξε μπροστά από την Βασίλισσα Ελισάβετ το 1989 και το 1991.

Έβρισκε το “αστείο” στα καθημερινά πράγματα, όμως όταν ρωτήθηκε από το BBC, για την αίσθηση του χιούμορ του, εκείνος απάντησε πως δεν έχει ιδέα από που πηγάζει ένα αστείο.

“Τι είναι αυτό, που κάνει κάτι αστείο; Δεν μπορώ να σας εξηγήσω. Δεν έχω ιδέα, γιατί κάτι μπορεί να είναι αστείο”, ανέφερε ο Jackie Mason. Το δικό του χιούμορ συνήθως ήταν επικεντρωμένο στους Εβραίους, αλλά και στον πολιτικό χώρο.

Βέβαια, είχε και πλήθος τηλεοπτικών ρόλων, στους οποίους ξεχώρισε για τις καυστικές του ατάκες. Για παράδειγμα τα The Tonight Show, The Ed Sullivan Show, The Garry Moore Show, The Hollywood Palace, The Smothers Brothers Comedy Hour και το διάσημο, The Mike Douglas Show.

Ένας από τους ρόλους, όμως, που τον ανέδειξε στον χώρο του κινηματογράφου ήταν ο Harry Hartounian στο The Jerk το 1979. Και για όσους δεν το γνωρίζουν, σίγουρα θα ξέρουν τον θρυλικό Rabbi Hyman Krustofsky των Simpsons, στον οποίο δάνειζε την φωνή του.

Όταν στην συνέντευξή του στο BBC τον ρώτησαν αν οι παραστάσεις του και το χιούμορ του είναι απλά θέμα υποκριτικής, ο Jackie Mason είχε απαντήσει: “Τίποτα από αυτά, που βλέπετε δεν είναι ψέμα. Όλα αυτά είμαι εγώ. Είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και ξέρω τον λόγο, που είμαι εδώ. Είναι ακριβώς αυτό, που νιώθω. Δεν έχω ενδοιασμούς για τίποτα, όταν μιλάω για τον εαυτό μου”.

Όλοι όσοι τον ήξεραν, κάνουν λόγο για έναν “πολύχρωμο, δυναμικό” χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης: