Ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης μίλησε στο Entertainment Weekly για την παράσταση που κάνει σήμερα πρεμιέρα.

Από EW Staff
25 Αυγούστου, 2021 @ 13:30

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

«Είμαι χαρούμενος, θα μπορούσα να πω ευτυχισμένος, και συνάμα τυχερός που μέσα σε αυτή την παρατεταμένη δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, επιστρέφουμε ξανά στο Εθνικό Θέατρο. “Ιστορίες καθ’ οδόν”,  η παράσταση που στήσαμε το καλοκαίρι του 2019 σ’ ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών, δίνοντας σε 16 δήμους 125 παραστάσεις, βρίσκει τον τελικό της προορισμό στην καλοκαιρινή σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο Σχολείον της Αθήνας  “Ειρήνη Παπά”», είναι τα πρώτα λόγια του σκηνοθέτη της παράστασης, Τάσου Πυργιέρη σε ένα διάλειμμα από τις πρόβες με τους ηθοποιούς του: Σταύρο Καραγιάννη, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννη Παναγόπουλο. 

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα απόψε και θα παρουσιαστεί για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης, ο αρχικός καμβάς της παράστασης του 2019, “Ιστορίες καθ’ οδόν”, είχε βασιστεί σε άγνωστες ιστορίες-μαρτυρίες και ιστορικά ντοκουμέντα που αφορούσαν τις πρώτες προσπάθειες της οργάνωσης του ελληνικού κράτους και προσθέτει:

«Η νέα εκδοχή της παράστασης μας αναγκάζει, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας να βγούμε εκτός λεωφορείου, να ανοιχτούμε σ’ ένα μεγάλο υπαίθριο θέατρο και να στήσουμε μία νέα δραματουργία. Έτσι λοιπόν σκεφτήκαμε, με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, να στήσουμε μία παράσταση που θα αφηγείται γεγονότα πριν την επανάσταση, κατά τη διάρκεια της, καθώς επίσης γεγονότα και προσπάθειες που σημάδεψαν την απελευθέρωση, πάντα με εύθυμη διάθεση και μπόλικο αυτοσαρκασμό για τα “κατορθώματά” μας».

Η παράσταση είναι φτιαγμένη με μεράκι και το σίγουρο είναι πως προσκαλεί τους θεατές να αφεθούν στη γλυκιά μνήμη του παρελθόντος και να ατενίσουν αισιόδοξα το μέλλον, ακόμη και όταν όλα μπορεί να συνηγορούν για το αντίθετο!

Ακολουθούν κάποιες αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Entertainment Weekly.

Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Πρεμιέρα: Τετάρτη 25 Αυγούστου
Ταυτότητα παράστασης:
Δραματουργία: Ειρήνη Μουντράκη-Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Κοστούμια: Μαρία Τσιώτη
Σκηνικά: Ελίνα Δράκου

Προπώληση: www.ticketservises.gr

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: