Η παραγωγή είχε συγκεκριμένο λόγο.

Από EW Staff
24 Αυγούστου, 2021 @ 09:10

Όλοι ξέραμε πως όταν ανακοινώθηκε η τρίτη σεζόν του American Crime Story με τίτλο “Impeachment”, σίγουρα θα βλέπαμε κατά κάποιον τρόπο την “εκδοχή” της Monica Lewinski σχετικά με το σκάνδαλο στον Λευκό Οίκο το 1998, με πρωταγωνιστή τον Bill Clinton. Δεν γνωρίζαμε όμως, κατά πόσο είχε επέμβει στο σενάριο πρακτικά.

Μέλη του καστ και του πληρώματος της παραγωγής, ανέφεραν πως η Monica Lewinski όχι μόνο ενέκρινε το σενάριο ή έκανε μικρές αλλαγές, αλλά το γνώριζε λέξη προς λέξη. Κι αυτό συνέβη, όχι για να έχει τον έλεγχο, αλλά γιατί η παραγωγή ήθελε να την κάνει να νιώσει άνετα, εφόσον παρουσίαζε την ιστορία της.

Η ηθοποιός Beanie Feldstein, που την υποδύεται, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όταν παρέλαβα το σενάριο, ήξερα ότι κάθε λέξη που έλεγα είναι αποδεκτή από τη Monica και την έχω πει σε εκείνη πρώτα. Οι παραγωγοί μελετούσαν όλα τα σενάρια μαζί της και εκείνη θα έδινε τις συμβουλές και τις σημειώσεις της. Και μέχρι τη στιγμή, που θα έφτανε σε εμένα, θα ήμασταν σίγουροι ότι πρώτα εκείνη ένιωθε άνετα με όλα και ό,τι έχει γραφτεί είναι κοντά σε εκείνη και την αντιπροσωπεύει”.

Η σεναριογράφος Sarah Burgess ανέφερε μάλιστα, πως ξέκλεψε λίγες στιγμές με τη Monica Lewinski και εκείνη τη βοήθησε με το δεύτερο επεισόδιο. “Ξαναέζησε όλο το σκηνικό και προσπάθησε να με βάλει σε αυτή τη σχέση, περιγράφοντάς μου κάθε στιγμή με ακρίβεια”, είπε.

Οι παραγωγοί στήριξαν αρχικά την ιστορία στο βιβλίο του 2015 A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President του Jeffrey Toobin, ο οποίος μάλιστα, ήταν ο “σύμβουλος” για τη σειρά από την πρώτη κιόλας σεζόν.

Ο ίδιος βέβαια, είπε σε δήλωσή του: “H Monica Lewinski ήταν η βασική σύμβουλός μας από την αρχή όσον αφορά τους εξωτερικούς συνεργάτες της σειράς. Απλά τα βιβλία και τα έγγραφα είναι μερικές από τις πολλές καταθέσεις για την υπόθεση”.

Η σειρά επικεντρώνεται σε τρεις χαρακτήρες, αυτόν της Beanie Feldstein, δηλαδή τη Monica Lewinski, τη Linda Tripp, την οποία υποδύεται η Sarah Paulson και τέλος την Paula Jones της Annaleigh Ashford. Η Linda Tripp ήταν μία από τις εμπιστευτικές της Lewinski, η οποία κατέγραψε τις συνομιλίες τους, με τον Clinton στο τηλέφωνο. Από την άλλη η Jones εμφανίζεται να καταγγέλλει τον Πρόεδρο Bill Clinton, τον οποίο υποδύεται ο Clive Owen για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως ανέφερε η Burgess, δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την πραγματική Tripp πριν τον θάνατό της τον Απρίλιο του 2020, ούτε όμως με την Jones, η οποία είναι εν ζωή.

“H Monica ήταν πάντα για εμάς κάτι απίστευτο. Δεν υπάρχει άλλη εμπειρία ικανή να συγκριθεί με αυτή και ήταν πολύ σημαντικό και πολύ ξεκάθαρο από την αρχή το ότι θα δουλέψουμε μαζί της και θα την ενημερώσουμε για κάθε σελίδα του σενάριου. Φτιάξαμε μία δεύτερη Monica Lewinski, που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με το αληθινό πρόσωπο”, είπε η σεναριογράφος.

Το πιο σημαντικό, όπως είπε, για τη Lewinski ήταν “να καταλάβει πως είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα που έφτασε στην Ουάσιγκτον και πέρασε όλες αυτές τις εμπειρίες, που κατανόησε τις πιέσεις κάτω από τις οποίες βρισκόταν, την σουρεαλιστική αυτή κατάσταση που ζούσε με τον πρόεδρο και έπειτα όλα αυτά που της συνέβησαν“.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως η Monica Lewinski προτίμησε να μην αναφερθεί σε άλλα στοιχεία της ιστορίας και να το αντιμετωπίσει με εμπάθεια. Αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το πώς παρουσιάζεται η οικογένεια Clinton.

Ο παραγωγός Brad Simpson ανέφερε: “Είχε πολλή ενέργεια εκείνη την περίοδο, ανεξαρτήτως του πώς φαίνεται τώρα. Τότε υπήρχε μία δυναμική που δεν μπορούσε να την αντιληφθεί. Ήταν πολύ νέα και πολύ ερωτευμένη. Μου φαίνεται απίστευτο πώς οι μεγαλύτεροι άνθρωποι κάνουν ακόμα αστεία γύρω από την Monica Lewinski. Ελπίζω η σειρά να αλλάξει τα μυαλά τους. Σε ένα event στη Νέα Υόρκη μαζεύτηκαν 17χρονες μόνο και μόνο για να δούνε την Monica. Εκπροσωπεί κάποια πολύ διαφορετική σε εκείνες. Ήταν το πρώτο άτομο, που ξεμπροστιάστηκε έτσι στο διαδίκτυο. Είδαμε τι συνέβη και ποιανού ήταν το λάθος. Ποιος είχε την ευθύνη να είναι ώριμος. Υπάρχουν όμως, και μερικά μυαλά που δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Αυτή είναι η Αμερική“.

Η παραγωγός Nina Jacobson πρόσθεσε πως αυτή η ιστορία αφορά όλη την Αμερική και είναι ευθύνη όλων -μηδενός εξαιρουμένου. “Είναι ένα έγκλημα για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι όλοι οι Αμερικάνοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια ιστορία που να αποτελεί καλύτερο παράδειγμα του πόσο βαθιά έχουμε αποτύχει στο πώς να εκπροσωπούμε τις γυναίκες και πώς να τους φερόμαστε και είμαστε τόσο ένοχοι όσο και όλοι οι υπόλοιποι”.

Η νέα σεζόν Impeachment: American Crime Story κάνει πρεμιέρα στις 7 Σεπτεμβρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο FX.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: