Από EW Staff
15 Ιουνίου, 2021 @ 12:41

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Ελένη Κατσαμά, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σύγχρονες φωνές, υπογράφει ένα σπονδυλωτό µυθιστόρηµα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, µε στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, όπου το φυσικό συνυπάρχει µε το υπερφυσικό.

Η υπόθεση του βιβλίου «Η ζωή και οι θάνατοι της Αλεξάνδρας Δελλή»

Στην Ερηµιά, ένα αποµονωµένο ορεινό χωριό, τη δεκαετία του 1950, η µικρή Αλεξάνδρα υφαίνει το πεπρωµένο της. Κάθε γενιά κληροδοτεί στην επόµενη έναν κρίκο από τη βαριά αλυσίδα που κρατάει τη µία δεµένη µε την άλλη. Η Χρυσώ µιλάει µε τους πεθαµένους, η Πέτρα βλέπει τον Ταξιδευτή να παίρνειτις ψυχές και η Αλεξάνδρα ξέρει πότε θα έρθει ο θάνατος. Η φύση δείχνει στους ανθρώπους τα δόντια της, κάτω απ’ τα βουνά φυτεύονται οι στύλοι απ’ όπου θα φυτρώσει το φως, το «Αυτό» πάντα σιωπηλό παρατηρεί. Η Αλεξάνδρα, ανήλικη ακόµα, υποχρεώνεται να παντρευτεί τον τροµερό Ακιόση, έναν άντρα µεγαλύτερό της, και µαζί του να πάρει τον άγριο δρόµο της εσωτερικής µετανάστευσης και της σκληρής ενηλικίωσης. Ενώ ο κόσµος στην Ελλάδα του 1960 αλλάζει ραγδαία, η Αλεξάνδρα θα χρειαστεί να σπάσει τον δικό της κρίκο στην οικογενειακή αλυσίδα για ν’ αναγεννηθεί. Ένα σπονδυλωτό µυθιστόρηµα µε στοιχεία µαγικού ρεαλισµού, όπου το φυσικό συνυπάρχει µε το υπερφυσικό. 


Η συγγραφέας

Η Ελένη Κατσαµά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε δηµοσιογραφία και υποκριτική. Βιβλία της έχουν διακριθεί µε το Κρατικό Bραβείο Νεανικού Βιβλίου (2011, 2014), µε το βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (2011) και του περιοδικού O Αναγνώστης (2014), καθώς και µε το βραβείο της ΙΒΒΥ (2017), ενώ έχουν αναγραφεί και στη λίστα White Ravens (1997, 2011, 2014). Εργάζεται στον εκδοτικό χώρο ως υπεύθυνη εκδόσεων από το 2004.

Διαβάστε επίσης: