Από EW Staff
11 Ιουνίου, 2021 @ 18:38

Η ηθοποιός Rose Byrne θα είναι η πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Kiwi Andrew Niccol, “They Are Us”, ετοιμάζοντας να “επιστρέψει” σε μία από τις πιο “σκοτεινές” ημέρες της ιστορίας της Νέας Ζηλανδίας. 

Η ταινία, που αποτελεί παραγωγή των Ayman Jamal, Stewart Till, Niccol και Philippa Campbell περιγράφει την τρομοκρατική επίθεση, που έλαβε χώρα στο Christchurch, στις 15 Μαρτίου του 2019. Ένας Αυστραλός τρομοκράτης με το όνομα Brenton Harrison Tarrant, άνοιξε ταυτόχρονα πυρ σε ένα ισλαμικό κέντρο και σε ένα τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 51 ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους 49. Μάλιστα, κατέγραφε την επίθεση και τη μετέδιδε live μέσω των social  media. 

Η ταινία δεν θα εστιάσει στο τραγικό γεγονός, αλλά στην ιστορία μίας νεαρής ηγέτιδας, η οποία προσπαθεί να “επουλώσει” τις πληγές του έθνους της. Ο λόγος φυσικά, για την Πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda  Ardern, την οποία θα υποδυθεί η Byrne. 

Το σενάριο μάλιστα, είναι βασισμένο στον επίσημο λόγο, που έβγαλε μπροστά στον λαό, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση. Η ταινία θα ακολουθεί την προσπάθειά της να εμπνεύσει ξανά τη χώρα της και να την βγάλει από τη θλίψη. Η Jacinda Andern βέβαια, διαχώρισε τη θέση της από το πρότζεκτ και εξήγησε πως το γραφείο τύπου της δεν έχει ουδεμία σχέση με την ταινία, ούτε φέρει κάποια ευθύνη.  

O σεναριογράφος και σκηνοθέτης του “They Are Us“, Andrew Niccol δήλωσε: “Η ταινία δεν αφορά τόσο την επίθεση, αλλά την απάντηση στην επίθεση. Πώς μία πράξη μίσους μπορεί να αντικατασταθεί με αγάπη και υποστήριξη. Είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να απαντάμε, όταν δεχόμαστε επίθεση από έναν συνάνθρωπό μας”. 

Όπως δήλωσαν και οι παραγωγοί, η ταινία είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα. 

Διαβάστε επίσης: