Πρόκειται για την παράσταση «Ο κάτω εαυτός».

Από EW Staff
16 Αυγούστου, 2021 @ 08:50

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

Μια παράσταση-κατάδυση στα βάθη της πόλης, «Ο κάτω εαυτός», μια νοητή εξερεύνηση στο Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, παρουσιάζεται από την ομάδα “Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project”, σε πρωτότυπο κείμενο Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, στις 24 & 25 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021», και στις 10 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ρεματιάς. 

Ένα ρωμαϊκό υδραγωγείο λειτουργεί ακόμη, 1900 χρόνια μετά την κατασκευή του. Ένα τεχνητό ποτάμι κυλάει αθέατο στο υπέδαφος της πόλης. Ένας άνθρωπος διασχίζει το Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας, σε μια υπόγεια διαδρομή 20 χιλιομέτρων, που συνδέει το Μενίδι και το Κολωνάκι. Η σκληρή δοκιμασία του στην υπόγεια στοά θα δώσει φωνή στο μνημείο, θα το φέρει ξανά στο φως.

Ενσωματώνοντας στοιχεία θεάτρου, χορού, ζωντανής μουσικής και performance, «Ο Κάτω Εαυτός» καταδύεται στα βάθη της πόλης, προσπαθώντας να την επανασυστήσει ως κείμενο που αφηγείται τον εαυτό του στον χώρο και τον χρόνο. 

Ο κάτω εαυτός

Πώς μπορεί το «κάτω» να διηγηθεί τον εαυτό του ως μέρος της πάνω αστικής ζωής; H ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project συλλέγει στοιχεία που αφορούν τόσο στη μορφολογία όσο και στην ιστορία του Υδραγωγείου, και επιχειρεί να τα μετατρέψει σε ζωντανή εμπειρία ενός υπόγειου ταξιδιώτη μέσα στο μαγικό περιβάλλον του αθέατου μνημείου. Στην παράσταση εμφανίζονται σχέδια του Αδριάνειου Υδραγωγείου από τη συλλογή του Ιστορικού Αρχείου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., τα οποία μαζί με την έκθεση των εργασιών διερεύνησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου από το Ε.Μ.Π. αποτέλεσαν βασικές πηγές της καλλιτεχνικής έρευνας. 

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Φένια Σχοινά, Θάνος Κοσμίδης.

24 & 25 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, 10 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Ρεματιάς. 

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: