Στο Θέατρο Πορεία για 10 ακόμα παραστάσεις.

Από EW Staff
17 Νοεμβρίου, 2021 @ 10:00

Το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς, η «Νύχτα της Ιγκουάνα», σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη συνεχίζεται στο Θέατρο Πορεία για 10 τελευταίες παραστάσεις και μια μοναδική live streaming μετάδοση στην τελευταία παράσταση.

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 18:00 και την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 19:00, η παράσταση θα συνοδευτεί από υπέρτιτλους στα αγγλικά για τους αγγλόφωνους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ έναν απομακρυσμένο λόφο κάπου στο Μεξικό, το ξενοδοχείο της υπερσεξουαλικής Μαξίν, “Costa Verde” , θα γίνει το καταφύγιο κάποιων περιπλανώμενων ψυχών: ενός αποσχηματισμένου ιερέα -νυν ξεναγού- και μιας ζωγράφου που συνοδεύει τον υπέργηρο ποιητή παππού της. Για λιγότερο από εικοσιτέσσερις ώρες παρακολουθούμε τους ήρωες του έργου να έρχονται αντιμέτωποι με τα ζωτικά τους ψεύδη σχετικά με τη Ζωή, τη Θρησκεία, την Αγάπη, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βρουν παρηγοριά στην καλοσύνη των ξένων”. Έργο γραμμένο το 1961, «Η Νύχτα της Ιγκουάνα» θεωρείται το τελευταίο μεγάλο έργο του Τενεσί Ουίλιαμς. Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί έναν λαμπρό και θλιμμένο επίλογο, καθώς συνοψίζει τους χαρακτήρες και τις αγαπημένες θεματικές όλου του έργου του: μοναξιά και πρόσκαιρες συνευρέσεις, καταπιεσμένη σεξουαλικότητα και ενοχές, αμαρτία και Θεός. Tο δίπολο σώμα- ψυχή, η μνήμη που βασανίζει, τα παιδικά τραύματα και οι ψυχικές ασθένειες, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, οι εξαρτήσεις.

-Η Ιγκουάνα είναι δεμένη απ’ το λαιμό, πέστε μου ειλικρινά: δεν νιώθει πόνο;
-Ναι!
-Ελευθερώστε την σας παρακαλώ. Εάν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνω εγώ!
-Εντάξει, απόψε θα το παίξω Θεός!

Συντελεστές

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Βίκυ Κατσίκα, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Κεχαγιόγλου, Πέτρος Μάλαμας, Γιώργος Μπινιάρης, Ιωάννης Παπαζήσης

Mπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια στο viva.gr

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: