Η σειρά We Own This City κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου.

Από EW Staff
17 Μαρτίου, 2022 @ 18:05
we own this city Photograph by Paul Schiraldi/HBO Rob Brown, Ham Mukasa, Robert Harley, Jon Bernthal HBO WARNERMEDIA HBO & HBO Max | TCA | Winter 2022 We Own This City


Ο Jon Bernthal πρωταγωνιστεί στην επιστροφή του David Simon και του George Pelecanos στο HBO με μια νέα σειρά για τη διαφθορά στη Βαλτιμόρη, αυτή τη φορά μαζί με τον σκηνοθέτη Reinaldo Marcus Green.


Σχεδόν 20 χρόνια μετά την πρεμιέρα του The Wire, οι παραγωγοί David Simon και George Pelecanos επανεξετάζουν τη διαφθορά της αστυνομίας στη Βαλτιμόρη με τη νέα μίνι σειρά του HBO We Own This City.

Με πρωταγωνιστές τους Jon Bernthal, Josh Charles, Wunmi Mosaku, η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Baltimore Sun, Justin Fenton και διαδραματίζεται στον απόηχο της απαίτησης των πολιτών να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του Freddie Gray, ο οποίος πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Εστιάζοντας συγκεκριμένα στην άνοδο και την πτώση της ομάδας έρευνας για τα ίχνη όπλων του αστυνομικού τμήματος της Βαλτιμόρης, οι σεναριογράφοι συνεχίζουν, κατά κάποιον τρόπο, τη δουλειά που έκαναν στην αγαπημένη σειρά του HBO, The Wire, εξετάζοντας τη διαφθορά στην πόλη του Μέριλαντ που αναπτύχθηκε ως αντίδραση στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Στα κυριότερα σημεία του teaser περιλαμβάνεται ο χαρακτήρας του αστυνομικού Wayne Jenkins του Bernthal που ρωτά μια υποθετική ερώτηση σχετικά με την κλοπή χρημάτων από εμπόρους ναρκωτικών, καθώς οι θεατές τον βλέπουν να ηγείται μιας επιδρομής. Ο χαρακτήρας του guest star Treat Williams εξηγεί αργότερα πώς η πάταξη των ναρκωτικών από την επιβολή του νόμου οδήγησε στη στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας και στην παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών στην Τέταρτη Τροποποίηση του Συντάγματος.

Και μετά, ο Darrell Britt-Gibson (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) εμφανίζεται ως ένας αστυνομικός που βρίσκεται σε δίλημμα λέγοντας: “Με έβαλαν σε μια μονάδα που αποτελείται από ένα μάτσο από τους μεγαλύτερους απατεώνες σε ολόκληρο το αναθεματισμένο τμήμα. Υπάρχει τόσο χρήμα κι υποτίθεται ότι εγώ πρέπει να παίξω σύμφωνα με τους κανόνες με αυτούς τους καριόληδες;”.

We Own This City -δείτε το teaser trailer:


Η σειρά επανασυνδέει τον Bernthal με τον σκηνοθέτη της ταινίας King Richard, Reinaldo Marcus Green, ο οποίος είναι ο σκηνοθέτης και των έξι επεισοδίων. Συζητώντας με το EW τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ηθοποιός λέει ότι ο Simon είναι o ήρωάς του. “Έχει αυτή την απίστευτη ακεραιότητα, αυτή την απίστευτη δέσμευση στη δημοσιογραφική αλήθεια που αγαπώ. Προσπαθούμε πάντα να αναζητούμε την αλήθεια σε αυτή τη σειρά”, λέει ο Bernthal. “Νομίζω ότι η αστυνομία και to φυλετικό θέμα και το πώς αυτά τα δύο διασταυρώνονται, είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό στη ζωή μου, και το να έχω κατά κάποιο τρόπο αυτή τη θέση στην πρώτη σειρά στη Βαλτιμόρη είναι μια απίστευτη τιμή για μένα, Νομίζω ότι ο David και ο George είναι εθνικοί θησαυροί”.

Το We Own This City κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Απριλίου στο HBO.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: