Το νέο βιβλίο της επιτυχημένης ιστορικού και συγγραφέως κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Από EW Staff
06 Οκτωβρίου, 2021 @ 12:50

Η Philippa Gregory ήταν έγκριτη ιστορικός και συγγραφέας, όταν ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για την περίοδο των Τυδώρ και έγραψε το μυθιστόρημα “Η Άλλη Ερωμένη του Βασιλιά”, που ενέπνευσε μία τηλεοπτική δραματική σειρά, καθώς και την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία. Το 2009, εκδόθηκε το best seller της “The White Queen”, με θέμα την ιστορία της Ελισάβετ Γούντβιλ, εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά βιβλίων σχετικά με τον Πόλεμο των Ρόδων, καθώς και μια νέα εποχή για την ίδια τη συγγραφέα. Το έργο της χαρακτηρίζεται από την αγάπη της για την Ιστορία και την εμμονή της με την ιστορική ακρίβεια. Κι όπως έγραψε η Daily Mail: “Η ενδελεχής έρευνα της Gregory για την εποχή, κάνει την ευφάνταστη μυθοπλασία της απόλυτα πειστική”.

Xειμώνας 1553. Κυνηγημένη από την Ιερά Εξέταση, μια δεκατετράχρονη εβραιοπούλα, η Χάνα Γκριν, αναγκάζεται να διαφύγει από την Ισπανία μαζί με τον πατέρα της. Όμως, η Χάνα δεν είναι μια συνηθισμένη φυγάς… Το χάρισμα της διόρασης, η ικανότητά της να προβλέπει το μέλλον, είναι ανεκτίμητο στις ταραχώδεις εποχές που ζει η Αυλή των Τυδώρ. Τη Χάνα παίρνει υπό την προστασία του ο λαμπερός Ρόμπερτ Ντάντλεϊ, ο χαρισματικός γιος του κηδεμόνα του βασιλιά Εδουάρδου, που τη φέρνει στη βασιλική αυλή ως γελωτοποιό της βασίλισσας Μαρίας και, τελικά, ως συνοδό της βασίλισσας Ελισάβετ. Και μπορεί να έχει τον τίτλο της γελωτοποιού, αλλά δουλεύει ως κατάσκοπος… Μπορεί να είναι λογοδοσμένη, αλλά είναι ερωτευμένη με τον κύριό της… Διατρέχοντας θανάσιμο κίνδυνο βάσει των νόμων ενάντια στην αίρεση, στην προδοσία και τη μαγεία, η Χάνα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ασφαλή ζωή μιας κοινής θνητής και στις θανάσιμες ίντριγκες της βασιλικής οικογένειας, που συνδέονται άρρηκτα με τις δικές της, μύχιες επιθυμίες και όνειρα.

Να υπογραμμίσουμε ότι, το άλλο σημαντικό ενδιαφέρον της Philippa Gregory είναι η φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσε πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια: “Κήποι για την Γκάμπια” (“Gardens for The Gambia”). Συγκέντρωσε χρήματα και δημιούργησε 140 πηγάδια σε δημοτικά σχολεία της φτωχής και άνυδρης αφρικανικής χώρας.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: