Το ατύχημα επί σκηνής με την Janet Jackson και τον Justin Timberlake που κατέστρεψε την καριέρα της.

Από EW Staff
31 Ιανουαρίου, 2022 @ 14:37
nipplegate janet jackson

«Ήταν ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί», λέει η Jackson στο ντοκιμαντέρ. «Όμως όλοι ψάχνουν να κατηγορήσουν κάποιον και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Η Janet Jackson θέλει να το ξεχάσουν όλοι. Και σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ της Lifetime, η ίδια το έχει κάνει ήδη.

Στο ντοκιμαντέρ “4 επεισοδίων “Janet Jackson” που μόλις προβλήθηκε, η pop star αποκαλύπτει στο τελευταίο επεισόδιο τι συνέβη μετά την ημέρα που ο Timberlake ανέβηκε στη σκηνή του Super Bowl του 2004 που προβλήθηκε παγκοσμίως σε ζωντανή τηλεόραση.

Το περιστατικό

Την 1η Φεβρουαρίου 2004, στο Χιούστον του Τέξας – κατά τη διάρκεια του σώου στο Super Bowl XXXVIII – ο Justin Timberlake που εμφανιζόταν μαζί της στη σκηνή, της άνοιξε το σακάκι με μια ξαφνική κίνηση. Το κοινό έμεινε άφωνο και οι επί δεκαετίες, ακμάζουσα καριέρα της Τζάκσον φάνηκε ξαφνικά να καταβαραθρώνεται, όπως αποκάλυψε στο ντοκιμαντέρ η Janet Jackson.

janet jackson
Janet Jackson in the A&E documentary ‘JANET.’ CR: A&E

Το “σκάνδαλο” χαρακτηρίστηκε αμέσως «Nipplegate» τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από το ευρύ κοινό, και ο πρώην τραγουδιστής των NSYNC ζήτησε συγγνώμη και χαρακτήρισε το περιστατικό «δυσλειτουργία της γκαρνταρόμπας» σε μια απολογία του. Η είδηση ​​της δυσλειτουργίας φάνηκε να διαδίδεται σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Το περιστατικό έγινε η έμπνευση για την πλατφόρμα βίντεο YouTube, σύμφωνα με τον συνιδρυτή Jawed Karim. Έγινε ντροπιαστικά ατελείωτη τροφή σε κάθε μεταμεσονύχτια εκπομπή -μόνο από άντρες παρουσιαστές, πρέπει να σημειωθεί – που φαινόταν να απολαμβάνουν την πτώση της νεότερης γόνου μιας οικογένειας που μαστιζόταν από σκάνδαλα. Η Τζάκσον μπήκε επιπλέον στη μαύρη λίστα από το MTV και μια σειρά από άλλες πλατφόρμες που ανήκαν στη Viacom κατόπιν εντολής ενός εκδικητικού Les Moonves, τότε CEO της Viacom.

Οι θαυμαστές της σταρ διαμαρτυρήθηκαν εντόνως, απαιτώντας από τον Timberlake, το NFL και το δίκτυο να ζητήσουν συγγνώμη από την τραγουδίστρια και να διορθώσουν την κατάσταση. Ωστόσο, για την Jackson, ήταν όλο μια υπερβολή – παρόλο που επηρέασε βαθιά την καριέρα της.

«Ήταν ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί», λέει στο ντοκιμαντέρ. “Όμως όλοι ψάχνουν κάποιον να κατηγορήσουν και αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο Justin και εγώ είμαστε πολύ καλοί φίλοι και θα είμαστε πάντα καλοί φίλοι.”

Η τελευταία φορά που η Τζάκσον μίλησε για το Super Bowl ήταν στο The Oprah Winfrey Show το 2006. Ορκίστηκε τότε ότι θα ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που θα αναφερόταν στο περιστατικό. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι μετάνιωσε που ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό επειδή ήταν «ένα ατύχημα».

Δείτε το ατύχημα:

To ντοκιμαντέρ Janet Jackson προβάλλεται στην πλατφόρμα Lifetime.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: