Η ηθοποιός μοιράστηκε τις εμπειρίες της στο πλαίσιο της νέας σειράς της Apple με τίτλο “The Me You Can’t See” – όπου διάσημοι μοιράζονται τις προσωπικές ιστορίες τους.

Από EW Staff
21 Μαΐου, 2021 @ 22:58
CREDIT: CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP/SHUTTERSTOCK

H Glenn Close αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα ψυχολογικά τραύματα που πέρασε ως παιδί, όταν η οικογένειά της ήταν μέλος μιας αμφιλεγόμενης θρησκευτικής οργάνωσης.

H Close συμμετέχει στη νέα σειρά του AppleTV+, από τους Oprah Winfrey και Prince Harry, που τιτλοφορείται “The Me You Can’t See”.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε πως τα πιστεύω που της επιβλήθηκαν από την οργάνωση “Μoral Re-armament” (την οποία αποκάλεσε σέχτα), άφησαν πληγές που την επηρεάζουν μέχρι και σήμερα. “Από τα 7 μέχρι τα 22, ήμουν μέλος μιας οργάνωσης ονόματι MRA. Ήταν ουσιαστικά μια σέχτα” είπε η Close στο 5ο επεισόδιο της σειράς.

“Όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα και υπήρχαν πολλοί κανόνες, πολύς έλεγχος” προσθέτει.

“Έτσι όπως μας μεγάλωναν, κάθε τι που σκεφτόμασταν να κάνουμε για τον εαυτό μας, θεωρείτο εγωιστικό” εξηγεί.

Ο Dr. William Taliaferro Close, πατέρας της ηθοποιού, έγινε μέλος της κοινότητας «Moral Re-Armament το 1954. Η οικογένεια μετακόμισε αργότερα στα κεντρικά του MRA στην Ελβετία. Τo 2001, η ομάδα μετονομάστηκε σε Initiatives of Change. 

H Close δήλωσε επίσης πως οι εμπειρίες αυτές επηρέασαν τη δυνατότητά της να σχηματίσει σχέσεις αργότερα στη ζωή της, όπως για παράδειγμα να βρει σύντροφο (η ηθοποιός έχει παντρευτεί τρεις φορές).

“Είναι φοβερό το πώς κάτι που πέρασες σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να είναι τόσο καταστροφικό. Πιστεύω πως πρόκειται για παιδικό τραύμα. Εξαιτίας της ψυχολογικής και συναισθηματικής καταστροφής που μου προκάλεσε η σέχτα” συνεχίζει, “δεν είχα επιτυχημένες σχέσεις και δεν κατάφερα να βρω μόνιμο σύντροφο, πράγμα που με στεναχωρεί πολύ. Πιστεύω πως είναι η φυσική μας κατάσταση να έχουμε κάποιον σύντροφο”.

Η ηθοποιός μετακόμισε προσφάτως στην Μοντάνα, για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά της.

“Επέστρεψα στην οικογένειά μου” δηλώνει. “Είμαι στενά συνδεδεμένη μαζί τους, ενώ παλιότερα, λόγω της καριέρας μου, βρισκόμουν συνέχεια στην άλλη άκρη της χώρας”.

Στο πλαίσιο της ίδιας σειράς μίλησε επίσης η Lady Gaga, αναφερόμενη στα επώδυνα προβλήματα ψυχικής υγείας που έχει αντιμετωπίσει.

Η οργάνωση δεν έχει απαντήσει ακόμη στο EW για σχόλιο.

Διαβάστε επίσης: