- Μέσα από τη σειρά «ζωντανεύουν» εμβληματικοί εκπρόσωποι της γενιάς του ’30: Στράτης Μυριβήλης, Γιώργος Θεοτοκάς, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Εγγονόπουλος, Άγγελος Τερζάκης κ.ά.

Από EW Staff
05 Φεβρουαρίου, 2022 @ 09:41
COSMOTE TV genia 30

Η ζωή και το έργο κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, που διαμόρφωσαν και σημάδεψαν την πορεία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, «ζωντανεύουν» στη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, με τίτλο «Η Γενιά του ‘30». Το νέο docuseries κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 5/2 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD, με το πρώτο επεισόδιο να μεταδίδεται ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

COSMOTE TV Genia 30

Η σειρά,σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Γκικαπέππα, αποτελείται από δεκαπέντε αυτοτελή επεισόδια, αφιερωμένα στη γενιά-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

COSMOTE TV Genia 30

Μέσα από το νέο docudrama της COSMOTE TV θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Ανδρέα Εμπειρίκο, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη, και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

COSMOTE TV genia30

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, τον Πέρη Μιχαηλίδη στον ρόλο του Νίκου Εγγονόπουλου, τον Γιάννη Νταλιάνη στον ρόλο του Παντελή Πρεβελάκη, τον Στέλιο Ξανθουδάκη στον ρόλο του Στράτη Μυριβήλη, τον Κωστή Καλλιβρετάκη στον ρόλο του Ηλία Βενέζη, τον Αντίνοο Αλμπάνη στον ρόλο του Γιώργου Σαραντάρη, τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου στον ρόλο του Γιώργου Θεοτοκά, τον Σπύρο Σταμούλη στον ρόλο του Δημήτρη Αντωνίου, τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στον ρόλο του Ανδρέα Εμπειρίκου κ.ά.

COSMOTE TV Genia 30

Στο καστ συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Καραμίχος, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Νίκος Γεωργάκης, Θάνος Τοκάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

COSMOTE TV Genia 30

Πρεμιέρα με τον Στράτη Μυριβήλη

«Η Γενιά του ‘30» ξεκινά με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Στρατή Μυριβήλη (Σάββατο 5/2, 21.00, COSMOTE HISTORY & επίσημο YouTube κανάλι COSMOTE TV).

COSMOTE HISTORY Genia 30

Το επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του κορυφαίου συγγραφέα από τη Λέσβο, ο οποίος μέσα σε επτά χρόνια συμμετείχε σε τρεις πολέμους (Βαλκανικούς Πολέμους, Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μικρασιατική εκστρατεία) και κατέγραψε με αυθεντική και ειλικρινή γλώσσα εμπειρίες που άλλαξαν τη μορφή του αντιπολεμικού μυθιστορήματος, γράφοντας για τα τραύματα όχι μόνο των πολεμιστών, αλλά και των ανθρώπων που έμειναν πίσω.  

COSMOTE TV genia 30

Συντελεστές:

Παραγωγή:COSMOTE TV

Παραγωγή COSMOTE TV: Νατάσα Βερώνη, Μόιρα Βαρδάκη

Ιδέα-Σχεδιασμός-Σενάριο-Σκηνοθεσία-Αφήγηση: Γιώργος Γκικαπέππας  

Executive Producer: Βίκυ Νικολάου

Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Χαντζής

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς

Μοντάζ: Γιώργος Αργυρόπουλος

Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Λαμπρινή Καρδαρά

Make up – Hair Stylist: Ντέμη Σταματοπούλου

Ηχολήπτης: Κώστας Δρακόπουλος

Φιλολογική Επιμέλεια: Γιάννης Μπασκόζος

COSMOTE HISTORY Genia 30 1

Tο Σάββατο 5/2 στις 21.00 στο COSMOTEHISTORYHD& ταυτόχρονη προβολή στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTETV.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: