Ο μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, ποιητής και κινηματογραφιστής με παγκόσμια απήχηση, στο νέο του βιβλίο.

Από EW Staff
19 Ιανουαρίου, 2022 @ 07:56
houellbecq

Εκμηδένιση του Μισέλ Ουελμπέκ, Εκδόσεις Εστία


Πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, αρχικά ηλεκτρονικές και σταδιακά ολοένα πιο υλικές, με στόχους φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους, συγκλονίζουν την παγκόσμια οικονομία. Στο μεταξύ, η γαλλική πολιτική σκηνή αναδιατάσσεται… Με πρωτοβουλία των πρωτοπόρων “μεταδημοκρατών” αρχόντων της, η Γαλλία ζει μια νέα βιομηχανική επανάσταση, φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις βασικές αρχές της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο διεθνές οικονομικό χάος και στον εσωτερικό πολιτικό αναβρασμό, άμεσα εμπλεκόμενος βρίσκεται ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Πωλ, ο οποίος αποφασίζει να αναθεωρήσει τις προσωπικές και οικογενειακές του σχέσεις πριν να είναι πολύ αργά •για τον ίδιο, για τα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και για τον πλανήτη ολόκληρο.

Αστυνομικό θρίλερ, πολιτικό δράμα, οικογενειακή σάγκα, ερωτική και υπαρξιακή περιπλάνηση; Τα πολλαπλά επίπεδα της “Εκμηδένισης” αλληλοκαλύπτονται αδιάκοπα, με ορίζοντα όλων τους τη φθορά και τον επικείμενο αφανισμό του παγκόσμιου συστήματος, μιας ανεπτυγμένης χώρας μεσαίου μεγέθους, μιας αντιπροσωπευτικής οικογένειας αυτής της χώρας και, τελικά, ενός και μόνο ατόμου.


Σε κάθε περίπτωση, η “Εκμηδένιση” αποτελεί την ανατομία της σύγχρονης, απειλητικής κοινωνικής πραγματικότητας, όπως και το παθιασμένο μανιφέστο ενός βαθύτατου υλιστικού ανθρωπισμού, γραμμένα από ένα μυθιστοριογράφο, δοκιμιογράφο, ποιητή και κινηματογραφιστή με παγκόσμια απήχηση που, το 2010, τιμήθηκε με το Βραβείο Γκονκούρ για το μυθιστόρημά του “Ο χάρτης και η επικράτεια”.

Διαβάστε επίσης: