Από EW Staff
16 Αυγούστου, 2022 @ 16:44
IMG 9008 1

Η Disney+ μόλις ανακοίνωσε πως στo τέλος του Ιουνίου 2022 έφτασε τους 221,1 εκατομμύρια συνδρομητές (αθροιστικά οι συνδρομητές των υπηρεσιών streaming Disney+, Hulu και του αθλητικού ESPN+ που ανήκουν στην ίδια επιχειρηματική «οικογένεια»), έναντι 220,7 εκατομμυρίων συνδρομητών του Netflix τον ίδιο μήνα, το οποίο έχασε 1 εκατομμύριο συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο.

IMG 9017

O Chris Hemsworth ως Thor στις ταινίες υπερηρώων της Marvel αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια συνδρομητές.

Αναμφίβολα η πανδημία  συνέβαλε στην άνθιση του streaming και την εμφάνιση νέων πλατφορμών όπως αυτή της Disney, αλλά και η επιστροφή στην καθημερινότητα όπως προκύπτει δεν μετέβαλε τον ρυθμό εγγραφής νέων συνδρομητών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. 

IMG 9013

Η γκάμα του περιεχομένου καλύπτει το σύμπαν της Pixar, της Marvel, του Hulu και της 20th Century Fox.

Γεγονός είναι πως με εμβληματικές σειρές όπως το Star Wars και με ταινίες από το σύμπαν των ηρώων της Marvel καθώς και την επέκταση της πλατφόρμας σε νέες αγορές όλα τα σημάδια είναι κάτι παραπάνω από ευοίωνα για το συνδρομητικό μέλλον της Disney+.

Καθώς οι ταινίες της Marvel αποτελούν πλέον τα μοναδικά φιλμ τα οποία γεμίζουν ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών όπως επίσης και στην Ελλάδα δεν είναι διόλου τυχαία η ταχύτατη ανέλιξη της Disney στην κορυφή αφήνωντας το Netflix έστω και με μικρή διαφορά στη δεύτερη θέση!


To 85% των αμερικανικών νοικοκυριών σήμερα έχει τουλάχιστον μία συνδρομή σε μία από τις
γνωστές πλατφόρμες: Netflix, Amazon, Hulu, HBOMax, Disney & Paramount.

Σκεφτείτε ότι το πιο φιλόδοξο σενάριο της Disney+ ήταν οι 60 εκατομμύρια συνδρομητές τον πρώτο ενάμισι χρόνο. Τα αποτελέσματα όμως ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς οι συνδρομητές έφτασαν στο ίδιο διάστημα τους 100 εκατομμύρια! Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, επόμενος στόχος της πλατφόρμας Disney+ – είναι να αγγίξει το όριο των 260 εκατ. συνδρομητών μέχρι το τέλος του 2024!

IMG 9011 1

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους γίγαντες του streaming έχει κορυφωθεί προσφέροντας ασυναγώνιστο περιεχόμενο στους τηλεθεατές.

Διαβάστε επίσης: