Μετά την πρώτη, εξαντλημένη έκδοση από τον Κέδρο (σε μετάφραση Μένη Κουμανταρέα), επανακυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Διόπτρα, μαζί με έξι ακόμα ιστορίες, μεταξύ των οποίων το “Wunderkind”, το πρώτο διήγημα που εξέδωσε η συγγραφέας, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου.

Από EW Staff
22 Μαρτίου, 2022 @ 15:07
BeFunky project 1 2

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΛΙΜΜΕΝΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ, Carson McCullers, Εκδόσεις Διόπτρα
Σε μια πόλη μικρή, πληκτική, ξεκομμένη απ’ όλα τα άλλα μέρη του κόσμου, στέκει γερμένο ένα κτήριο, με τα παντζούρια του κλειστά, καρφωμένα με σανίδες. Ένα κτήριο που δεν ήταν πάντα έτσι θλιμμένο και ετοιμόρροπο… Ήταν το καφενείο της δεσποινίδας Αμέλια, με τα σταχτιά, αλλήθωρα μάτια, που έσφυζε κάποτε από ζωή. Κι αυτή είναι η ιστορία του και η ιστορία της, όπως και του εξαδέλφου Λάιμον, του καμπούρη νάνου που ζούσε μαζί της εκείνον τον καιρό, αλλά και η ιστορία του πρώην συζύγου της, του εγκληματικά όμορφου Μάρβιν Μέισι, που γύρισε μια μέρα στην πόλη κι έφερε την καταστροφή! Είναι μια εξωφρενική όσο και σπαραχτική ιστορία, γραμμένη στη στιλπνή και ποιητική πρόζα της Κάρσον ΜακΚάλερς, για την οποία ο Τενεσί Ουίλλιας είχε γράψει ότι “τόση ένταση και ευγένεια πνεύματος έχει να φανεί από τον καιρό του Χέρμαν Μέλβιλ”.


Μετά την πρώτη, εξαντλημένη έκδοση από τον Κέδρο (σε μετάφραση Μένη Κουμανταρέα), επανακυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Διόπτρα, μαζί με έξι ακόμα ιστορίες, μεταξύ των οποίων το “Wunderkind”, το πρώτο διήγημα που εξέδωσε η συγγραφέας, σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου. Κι είναι όλα γραμμένα για τους αταίριαστους, τους χαμένους αυτού του κόσμου, για το άπιαστο όνειρο της αγάπης και το αιώνιο βάσανο της μοναξιάς, με τη μαεστρία και τη δύναμη μιας από τις πιο σπουδαίες γυναικείες φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: