Η Arlene Dahl, σταρ της ταινίας Ταξίδι στο Κέντρο της Γης και μητέρα του Lorenzo Lamas, πέθανε στα 96 της
Ήταν η πιο θετική επιρροή στη ζωή μου, γράφει ο Lorenzo Lamas.

Η Arlene Dahl, η ηθοποιός που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία περιπέτειας του 1959 Ταξίδι στο Κέντρο της Γης και είχε μια συναρπαστική δεύτερη καριέρα ως συγγραφέας, μεγιστάνας ομορφιάς και αστρολόγος, πέθανε χθες Δευτέρα στα 96 της.
Ο μεγαλύτερος γιος της Arlene Dalh, o ηθοποιός Lorenzo Lamas, ανακοίνωσε τον θάνατό της στα social media.
«Η μαμά πέθανε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη», έγραψε ο Lamas. “Ήταν η πιο θετική επιρροή στη ζωή μου. Θα θυμάμαι το γέλιο της, τη χαρά της, την αξιοπρέπειά της καθώς αντιμετώπιζε τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε. Ποτέ δεν ξεστόμισε ούτε μια κακή λέξη για κανέναν. Η ικανότητά της να συγχωρεί με άφηνε άφωνο μερικές φορές”.
Η Arlene Dahl γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1925 στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο, στην κωμωδία Life with Father του 1947 πριν πρωταγωνιστήσει στο My Wild Irish Rose της ίδιας χρονιάς.
Ως ηθοποιός της MGM, η Dahl εμφανίστηκε σε ταινίες όπως Three Little Words (1948) με τους Fred Astaire και Red Skelton, Scene of the Crime (1949) με τον Van Johnson και Here Come the Girls (1953) με τον Bob Hope.
Η Dahl γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο Fernando Lamas στα γυρίσματα του Sangaree του 1953 και οι δυο τους ήταν παντρεμένοι από το 1954 έως το 1960. Ο Lamas ήταν ο δεύτερος από τους έξι συζύγους του Dahl.
Ο ρόλος που την έκανε παγκοσμίως γνωστή ήταν στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν Ταξίδι στο Κέντρο της Γης, δίπλα στους James Mason και Pat Boon. Αλλά μετά τη γέννηση του γιου της Lorenzo το 1958, η Dahl λίγο-πολύ αποσύρθηκε από την υποκριτική, αν και συνέχισε να εμφανίζεται σποραδικά σε ταινίες, στη σκηνή και στην τηλεόραση.

Το 1952, η Dahl ξεκίνησε την στήλη ομορφιάς, Let’s Beautiful, στις Chicago Tribune και New York News,στήλη που κράτησε για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Το 1954, ξεκίνησε τις δικές της σειρές καλλυντικών και εσωρούχων με την εταιρεία της Arlene Dahl Enterprises.
Η Dahl έκανε όνομα ως επιχειρηματίας στη βιομηχανία ομορφιάς τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, προτού εξαργυρώσει τη μόδα της αστρολογίας της δεκαετίας του ’80 με τη δική της τηλεφωνική γραμμή μέντιουμ. Συνέχισε γράφοντας δεκάδες βιβλία για την ομορφιά και την αστρολογία, ενώ εξακολουθεί να εμφανίζεται περιστασιακά μπροστά στην κάμερα, ορισμένες φορές ως καλεσμένη στις εκπομπές του γιου της Lorenzo, Renegade και Air America.
«Ήταν πραγματικά μια δύναμη της φύσης», έγραψε ο Lamas για τη μητέρα του, «και όσο μεγάλωνα, στηριζόμουν πάνω της όλο και περισσότερο ως σύμβουλος ζωής και ως το άτομο που γνώριζα ότι έζησε και αγάπησε στο έπακρο. “
Διαβάστε επίσης: