Το στούντιο του James Bond πωλήθηκε στην Amazon, σε μια συμφωνία-ρεκόρ.

Από agdmin
27 Μαΐου, 2021 @ 19:03
This picture shows the logo of US online retail giant Amazon at the distribution center in Moenchengladbach, western Germany, on December 17, 2019. (Photo by INA FASSBENDER / AFP) (Photo by INA FASSBENDER/AFP via Getty Images)

Σε μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες των τελευταίων ετών, η Amazon αγόρασε τη MGM, το ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο που υπογράφει μεταξύ άλλων τα franchise τωνJames Bond, Rocky και Pink Panther.

Η MGM ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί ένα από τα θρυλικότερα στούντιο του Χόλιγουντ. Το λιοντάρι που κοσμεί το λογότυπό της αποτελεί έμβλημα στην ιστορία του κινηματογράφου και μέχρι και σήμερα, η MGM επικεντρώνεται κυρίως σε arthouse ταινίες, παρά σε πανάκριβα μπλοκμπάστερ. Το στούντιο μετράει συνολικά πάνω από 180 βραβεία όσκαρ, 4.000 ταινίες και 17.000 τηλεοπτικές σειρές, και όλο αυτό το υλικό αναμένεται να εκτοξεύσει την αξία της συνδρομητικής πλατφόρμας της Αmazon.

Μερικοί ακόμη από τους τίτλους που φέρουν τη σφραγίδα της MGM είναι τα Robocop, Stargate, Tomb Raider και The Magnificent Seven, αλλά και τα τηλεοπτικά The Handmaid’s Τale και Τhe Vikings, τα οποία πιθανώς να δούμε στην πλατφόρμα της Αmazon στο μέλλον. Σε συνδυασμό με το πολυαναμενόμενο (και πανάκριβο) Lord Of The Rings που ετοιμάζεται, το Amazon Prime γίνεται σιγά-σιγά ένας από τους ισχυρότερους μονομάχους στην αρένα των συνδρομητικών υπηρεσιών.

Όσο για τον James Bond, η Αmazon πιθανόν να μην καταφέρει να εκμεταλλευτεί τον Εγγλέζο υπερπράκτορα στο βαθμό που θα ήθελε. H περιβόητα συντηρητική οικογένεια Broccoli εξακολουθεί να έχει μεγάλο ποσοστό των δικαιωμάτων που αφορούν τον James Bond, καθώς και τον τελικό λόγο σε ο,τι αφορά κάθε κινηματογραφική ή τηλεοπτική του μεταφορά.

Διαβάστε επίσης: