Το βιβλίο «Η άλλη Χιονάτη» είναι ένα αυτοτελές έργο, που ακολουθεί το μοτίβο των retelling, όπως «Η άλλη Σταχτοπούτα».

Από EW Staff
09 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 08:50

Το βιβλίο «Η άλλη Χιονάτη» είναι ένα αυτοτελές έργο, που ακολουθεί το μοτίβο των retelling, όπως «Η άλλη Σταχτοπούτα».

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα κορίτσι με το όνομα Σόφι πήγε στο δάσος με τον κυνηγό της βασίλισσας. Τα χείλη της είχαν το χρώμα των ώριμων κερασιών, το δέρμα της ήταν απαλό σαν φρέσκο χιόνι, τα μαλλιά της ήταν μαύρα σαν τη νύχτα. Όταν σταμάτησαν να ξεκουραστούν, ο κυνηγός έβγαλε το μαχαίρι του και πήρε την καρδιά της.
Δεν ήταν έκπληξη για τη Σόφι. Είχε ακούσει τις φήμες, τους ψιθύρους γύρω της. Έλεγαν ότι παραήταν ευγενική και καλοσυνάτη για να κυβερνήσει κι ότι, μια τέτοια βασίλισσα, θα ήταν καταστροφή. Και η Σόφι τούς είχε πιστέψειι. Πίστευε, γενικότερα, ό,τι άκουγε να λένε για εκείνην, όλες τις δηλητηριώδεις λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, για να αποτρέψουν τα κορίτσια όπως αυτή, να αποκτήσουν δύναμη. Η Σόφι, όμως, θα αποδείξει τελικά ότι, ακόμα και η πιο σκοτεινή μαγεία, δεν μπορεί να σβήσει τη φωτιά που καίει μέσα σε κάθε κορίτσι. Και ότι, η μεγαλύτερη δύναμη, είναι η καλοσύνη.

Παρότι, λοιπόν, η συγγραφέας ακολουθεί το γνωστό παραμύθι, αλλά στην πιο σκληρή και ώριμη εκδοχή του, το “ηθικό δίδαγμα” είναι το εξής: Μπορούν να σας απαριθμήσουν όλες τις αδυναμίες σας, αλλά δεν μπορούν να σας κάνουν να τις πιστέψετε. Αυτό, μόνο εσείς μπορείτε να το κάνετε! Είναι ένα μήνυμα ισότητας και ενδυνάμωσης, όπως αυτά που συνηθίζει να στέλνει η Τζένιφερ Ντόνελι. Το βιβλίο της, “Η γέφυρα των μυστικών”, είναι μια ωδή στη γυναικεία ανεξαρτησία και τη δύναμη της θέλησης, που διαδραματίζεται με φόντο την Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα, ενώ το πρώτο της βιβλίο, το θρυλικό “Τριανταφυλλάκι”, είναι ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα, που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, στα τέλη του 19ου αιώνα.

Η ίδια, μεγάλωσε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου ειδικεύτηκε στην Αγγλική Λογοτεχνία και την Ευρωπαϊκή Ιστορία και είναι συγγραφέας 15 πολύ επιτυχημένων μυθιστορημάτων, με “Το τριανταφυλλάκι”  να αποτελεί το α΄ μέρος μιας τριλογίας για “συνηθισμένες” κοπέλες που τολμούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. 

To βιβλίο Η άλλη Χιονάτητης Jennifer Donnely κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Διαβάστε επίσης: