Amado Carillo Fuentes -O μύθος τον θέλει ακόμα ζωντανό, όπως υπαινίχθηκε και η τελευταία σκηνή του Narcos Mexico 3.

Από EW Staff
28 Νοεμβρίου, 2021 @ 04:40
amado_carillo_fuentes

O θάνατος του Amado Carillo Fuentes: η λιποαναρρόφηση, οι πλαστικές, οι φήμες, οι τσιμεντωμένοι χειρούργοι.

8 Ιουλίου 1997: Κάτω από την σκληρή λάμψη και το βουητό των λαμπτήρων φθορισμού στο νεκροτομείο της αστυνομίας στην Πόλη του Μεξικού βρίσκεται το παραμορφωμένο πτώμα ενός από τους πιο ισχυρούς άντρες του Μεξικού, ντυμένο με ένα σκούρο κοστούμι και μια μπλε-κόκκινη πουά γραβάτα, με τα παραμορφωμένα χέρια του σκόπιμα ενωμένα στη μέση σε κατάσταση ανάπαυσης, μια φρικτή παρωδία κηδείας με ανοιχτό φέρετρο.

Αντί για βαρυπενθούντες, γύρω από το μεταλλικό φέρετρο βρίσκονται φωτορεπόρτερ, ιατροδικαστές με λευκές ρόμπες, τεχνικοί της αστυνομίας, αστυνομικοί με πολιτικά και πράκτορες της DEA, της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ.

Αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία ενός ανθρώπου του οποίου το όνομα γνώριζαν πολλοί, αλλά λίγοι τολμούσαν να προφέρουν. Ο 40χρονος Amado Carrillo Fuentes, ο Άρχοντας των Ουρανών, το αφεντικό της Ciudad Juárez και αναμφισβήτητα ο πιο ισχυρός εγκληματίας στην ιστορία του έθνους ήταν νεκρός και το παραμορφωμένο πτώμα του παρουσιάστηκε για να το δουν όλοι.

Στο παρακάτω video καταγράφεται από το Associated Press η σκηνή. Προσοχή, σκληρές εικόνες.

Η είδηση ​​του θανάτου του Amado είχε διαρρεύσει μέρες πριν. Σύμφωνα με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μεξικού ο Amado πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι ενώ υποβαλλόταν σε πλαστική επέμβαση, για να αλλάξει την εμφάνισή του και λιποαναρρόφηση.

Η οικογένεια του Amado επιβεβαίωσε την ιστορία, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή μετά από βαριά αναισθησία.

Αλλά για πολλούς Μεξικανούς, η ιστορία ήταν σχεδόν πολύ περίεργη για να γίνει πιστευτή. Το γραφείο του εισαγγελέα είχε προσκαλέσει τους δημοσιογράφους να δουν το πτώμα με την ελπίδα να διαλύσει τυχόν φήμες ή υποψίες για την τύχη του Amado. Δεν λειτούργησε. O θρύλος πως ο Amado σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να αποσυρθεί, άνθισε στα πολυσύχναστα σοκάκια της πόλης του Μεξικού.

Οι φήμες

Στο σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα που πέρασε, μια σειρά από φήμες και θεωρίες συνωμοσίας, σε αντίθεση με τον Amado, αρνήθηκαν πεισματικά να πεθάνουν.

O Amado Carillo Fuentes το 1985

Το 2015, η θεωρία ξαναζωντάνεψε χάρη σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στον αγγλόφωνο ιστότοπο του ειδησεογραφικού δικτύου Telesur που χρηματοδοτείται από το κράτος της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο βασίστηκε κυρίως στην εξαιρετικά αμφίβολη μαρτυρία ενός υποτιθέμενου ξαδέλφου του Amado, του Sergio Carrillo, ο βαρόνος των ναρκωτικών ήταν μια χαρά.

«Είναι ζωντανός», είπε ο Carrillo, σύμφωνα με την Telesur. «Έκανε πλαστική επέμβαση και έκανε επίσης πλαστική επέμβαση σε κάποιον άτυχο φτωχό, για να κάνει τους πάντες -και τις αρχές, να πιστέψουν ότι ήταν αυτός».

Αυτός ο ισχυρισμός θα μπορούσε να απορριφθεί εύκολα αν δεν ήταν ήδη η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο του Amado.

Ο Amado Carillo Fuentes (στη μέση) με ένα από τα αεροπλάνα του

Η διάδοση τέτοιων ιστοριών βοηθήθηκε επίσης χάρη στη δημοτικότητα της σειράς Narcos Mexico του Νetflix, στην οποία πρωταγωνιστεί μια μυθιστορηματική -και μάλλον συμπαθητική- εκδοχή του Amado. Στην τρίτη και τελευταία σεζόν, ο Amado βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς η σειρά ακολουθεί το χτίσιμο και την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του.

Σε μια από τις τελευταίες σκηνές της σειράς, ένας κακοδιάθετος Amado εμφανίζεται να περιφέρεται στο δωμάτιο μιας κλινικής λίγο πριν από την επέμβαση και η αφηγήτρια λέει ξεκάθαρα ότι ο Amado πέθανε. Στη συνέχεια, όμως, ο σκηνοθέτης κλείνει πονηρά το μάτι στους θεατές με την τελευταία σκηνή του σήριαλ: Καθώς η ερωμένη του Amado περιπλανιέται σε μια παραθαλάσσια έπαυλη, η κάμερα ζουμάρει σε ένα αεροπλανάκι πάνω στο πιάνο, το αεροπλανάκι που ο Amado είχε χαρίσει στην κόρη του.

Ο μύθος έχει λόγους να έχει τέτοια απήχηση στο Μεξικό, όπου ένα τοξικό μείγμα αυταρχικής διακυβέρνησης, διαφθοράς και ισχυρού δικτύου εγκληματικών οργανώσεων που προστατεύεται από το κράτος, έχει τροφοδοτήσει έναν εξαιρετικά δικαιολογημένο σκεπτικισμό για οποιαδήποτε επίσημη αφήγηση.

Για πρώτη φορά πριν λίγες ημέρες καταγράφτηκε η πληρέστερη μέχρι τώρα περιγραφή ενός από τα πιο παράξενα κεφάλαια στο χρονικό του πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό.

Πράκτορες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών που βοήθησαν στην ταυτοποίηση του πτώματος και στην επιβεβαίωση του θανάτου του Amado Carillo Fuentes, μίλησαν για πρώτη φορά λεπτομερώς και διηγήθηκαν την ιστορία πίσω από ένα από τα πιο περίεργα περιστατικά στα χρονικά του πολέμου κατά των ναρκωτικών.

Ο Κύριος των Ουρανών

Όπως σχεδόν κάθε μεγάλος έμπορος ναρκωτικών της γενιάς του o Joaquín “El Chapo” Guzmán Loera, τα αδέλφια Benjamín και Ramón Arellano-Félix, ή ο Ismael “El Mayo” Zambada García — ο Amado ήταν γέννημα θρέμμα της Sinaloa, εκείνης της μακρόστενης πολιτείας στο βορειοδυτικό Μεξικό, της οποίας τα δυτικά σύνορα υποδέχονται τα κύματα του Κόλπου του Κορτέζ και τα ανατολικά σύνορα καταλήγουν στα υψίπεδα της οροσειράς Sierra Madre Occidental.

Είναι μια τραχιά, σκληρή περιοχή που κατοικείται από κτηνοτρόφους με πρόσωπα σκαμμένα από τον ήλιο και τον αέρα και αγρότες που για το μεγαλύτερο μέρος ενός αιώνα αντιπροσώπευαν τις κατώτερες βαθμίδες του κυκλώματος εμπορίου μαριχουάνας και οπίου στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο Amado Carillo Fuentes και τα 10 αδέρφια του μεγάλωσαν σε έναν μικροσκοπικό οικισμό στη θαμνώδη περιοχή βόρεια του Navalato, μια σκληρή μικρή πόλη που περιβάλλεται από χωράφια με ζαχαροκάλαμο, καλαμπόκι και σιτάρι.

Το οικογενειακό δέντρο της οικογένειας Carillo Fuentes

H οικογένεια του Amado είχε εμπλακεί στις business των ναρκωτικών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από ποιος ξέρει πότε. Ήταν μια πιο ταπεινή επιχείρηση τότε, μικροκαλλιεργητές που πουλούσαν όπιο και μαριχουάνα σε μικροδιακινητές που μετέφεραν τα ναρκωτικά βόρεια, στα σύνορα. Αλλά χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για μαριχουάνα στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και το κλείσιμο το 1972 του κύριου αγωγού μεταφοράς τουρκικής ηρωίνης από την Ευρώπη στη Νέα Υόρκη, η παράνομη οικονομία της Sinaloa πήρε ξαφνικά τα πάνω της.

Βοήθησε το γεγονός ότι ο θείος του Amado, πρώτος ξάδερφος του πατέρα του, ήταν ένας από αυτούς τους διακινητές. Ένας θηριώδης άνδρας, ο Ernesto Fonseca Carrillo, πιο γνωστός ως Don Neto, ήταν στη δεκαετία του 1980 βασικός συνεργάτης στο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών που συχνά αναφέρεται ως το καρτέλ της Guadalajara.

O θείος του Amado Carillo Fuentes, γνωστός ως Don Neto

Ήταν η έκρηξη της κοκαΐνης, που έκανε τους Μεξικανούς ναρκέμπορους να αντικαταστήσουν την μαριχουάνα και την ηρωίνη με κολομβιανή κοκαίνη, χρησιμοποιώντας τις εγκατεστημένες οδούς λαθρεμπορίου για να την διακινήσουν. Και η εισροή μετρητών προς τον νότο ήταν τόσο μεγάλη που διέβρωσε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Ο Amado Carillo Fuentes ήταν διορατικός και συχνά πιστώνεται ως πρωτοπόρος στη μεταφορά ναρκωτικών με ιδιωτικά αεροπλάνα, επιβλέποντας όλο και μεγαλύτερους στόλους ολοένα και μεγαλύτερων αεροπλάνων που στενάζουν κάτω από το βάρος ολοένα και μεγαλύτερων φορτίων κολομβιανής κοκαίνης. Αυτό του χάρισε το παρατσούκλι «el señor de los cielos», Ο Κύριος των Ουρανών, και τον έκανε εξωφρενικά πλούσιο, με αρκετά χρήματα για να εξαγοράσει όσους αστυνομικούς, δικαστές, στρατηγούς και πολιτικούς χρειαζόταν για να παραμείνει στα πράγματα.

Καθώς το τοπίο των ναρκέμπορων στο Μεξικό άλλαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, μετά τη διάλυση της παλιάς φρουράς στη Γκουανταλαχάρα, (θυμάστε, Narcos 2 και Miguel Ángel Félix Gallardo), ο Amado Carillo είχε μετεγκατασταθεί στην Ciudad Juárez, μια τεράστια πόλη στην έρημο, στην όχθη του ποταμού Ρίο Γκράντε, ακριβώς απέναντι από το El Paso του Τέξας.

Με την πολυσύχναστη συνοριακή του διάβαση να την διασχίζουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια σε φορτία ναρκωτικών – μια οικονομική μηχανή που εκτοξεύθηκε με την ψήφιση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου της Βόρειας Αμερικής – το Juarez έγινε πολύτιμο για το λαθρεμπόριο, έγινε η πύλη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καταζητούμενος, δίπλα στον Benjamin Arellano Felix

Οι ντόπιοι αρχηγοί που έλεγχαν τη διαδρομή του λαθρεμπορίου, την “πλατεία” όπως την αποκαλούν, μέσω Juarez, σύντομα άρχισαν να επιδεικνύουν μια περίεργη συνήθεια να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλο. Κι ο Amado επέδειξε ταλέντο στο να κατακτά, εκτός από τους ουρανούς, και τα εδάφη τους.

Ο Amado Carillo Fuentes ήταν ικανός λαθρέμπορος. Ήταν επίσης ένας λαμπρός μάνατζερ και έχτισε ένα τεράστιο δίκτυο από αστυνομικούς, πληροφοριοδότες σε αστυνομία και στρατό και διασυνδέσεις με ισχυρούς φίλους ικανούς να εμποδίσουν κάθε σκέψη για σύλληψη.

Το όπλο του Amado Carillo Fuentes με τα αρχικά του. Το χάρισε στον El Chapo και βρέθηκε πάνω του όταν συνελήφθη το 1993 στη Γουατεμάλα. Εκτίθεται στο Μουσείο Ναρκωτικών στο Μεξικό

Ενώ άλλοι διακινητές έδωσαν αιματηρές μάχες για να μεταφέρουν μαριχουάνα, ηρωίνη και κοκαίνη μέσα από απομακρυσμένα συνοριακά περάσματα στην έρημο, ο Amado είχε εδραιώσει την εξουσία του. Μέσα σε λίγα χρόνια, αναδείχθηκε στον ναρκέμπορο με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Μεξικό.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Amado είχε γίνει ο πιο ισχυρός βαρόνος ναρκωτικών στη χώρα.

“Ένας άνθρωπος αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας”

Στις αρχές του 1997, η ισορροπία που είχε διατηρήσει τόσο επιδέξια ο Amado κατέρρευσε με τη σύλληψη του στρατηγού Jesús Héctor Gutierrez Rebollo, του κορυφαίου πολέμιου ναρκωτικών στο Μεξικό, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά με πράκτορες της DEA για την και είχε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Η Ουάσιγκτον είχε υποστηρίξει με ενθουσιασμό τον διορισμό του ως επικεφαλής στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και ο στρατηγός Barry McCaffrey, ο τσάρος του Προέδρου Bill Clinton στον πόλεμο κατά τον ναρκωτικών, είχε επαινέσει τον στρατηγό ως «έναν άνθρωπο αδιαμφισβήτητης ακεραιότητας» μόλις τον Δεκέμβριο του 1996.

Έτσι, η DEA και τα ανώτερα στελέχη της στην Ουάσινγκον σοκαρίστηκαν όταν, στις 17 Φεβρουαρίου 1997, ο στρατηγός Gutierrez Rebollo συνελήφθη επειδή χρηματιζόταν από τον Amado Carrillo Fuentes.

Φωτό του Amado Carillo Fuentes από τα αρχεία της DEA

Oι δύο κυβερνήσεις βρέθηκαν εκτεθειμένες. Μια επιτροπή του αμερικανικού κονγκρέσου άρχισε να σκέφτεται να κλείσει την βρύση της οικονομικής βοήθειας προς το Μεξικό.

Ο Amado βρέθηκε ξαφνικά, επικίνδυνα εκτεθειμένος. Υπέρβαρος και στριμωγμένος, επέλεξε μια ριζική λύση: θα άλλαζε την εμφάνισή του με πλαστική χειρουργική και λιπαναρόφηση.

Έτσι, στις 3 Ιουλίου 1997, έκανε εισαγωγή με ψεύτικο όνομα σε μια κλινική σε ένα ακριβό προάστιο της Πόλης του Μεξικού και, μετά από ένα 8ωρο -φυλασσόμενο από 2 σωματοφύλακές του- χειρουργείο, ο κύριος των ουρανών υπέκυψε σε μια θανατηφόρα δόση αναισθησίας και ηρεμιστικών στο δωμάτιο 407 της κλινικής Santa Monica.

«Πιστεύουμε ότι ο Amado Carrillo Fuentes είναι νεκρός»

4 Ιουλίου 1997. Οι υψηλόβαθμοι πράκτορες της DEA γιορτάζουν την ημέρα ανεξαρτησίας στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στο Lomas de Chapultepec, μια ακριβή φρουρούμενη περιοχή για την μεξικάνικη ελίτ. Μαζί τους και ο αμερικανός πράκτορας της DEA Mauricio Fernandez, γέννημα θρέμμα του Mπρονξ. Σε εκείνον τηλεφώνησε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της μεξικάνικης αστυνομίας εκείνο το βράδυ: “Πιστεύουμε πως ο Amado Carillo Fuentes είναι νεκρός”.

Οι πληροφορίες ήταν ασαφείς, κανείς δεν ήξερε με σιγουριά τι να πιστέψει, αυτό που ήξερε όμως η αστυνομία είναι πως ο Κύριος των Ουρανών είχε εισαχθεί σε μια ιδιωτική κλινική στην Πόλη του Μεξικού για κάποιο είδος επέμβασης, ίσως λιποαναρρόφησης, ίσως πλαστικής και είχε πεθάνει στο χειρουργικό τραπέζι.

Δεν ήταν σαφές εάν επρόκειτο για αμέλεια ή ανθρωποκτονία. Αλλά η είδηση ​​ήταν ότι ο Amado Carillo Fuentes ήταν νεκρός.

Οι υπόλοιποι πράκτορες της DEA στο άκουσμα της είδησης μαζεύονται γύρω από τον Fernandez για να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη συνέχεια. Είχαν ένα χρονικό παραθυράκι για να επιβεβαιώσουν ότι ο Amado ήταν νεκρός και ότι αυτό το παράθυρο έκλεινε ήδη γρήγορα.

Στην κατοικία του πρέσβη το πάρτι συνεχίστηκε. Αλλά οι πράκτορες της DEA αναχώρησαν για να δουν το πτώμα. Όμως, το πτώμα βρισκόταν ήδη σε αεροπλάνο με προορισμό τη Sinaloa. Aλλά όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε το υποδέχθηκε μια ομάδα πρακτόρων μαζί με τον εισαγγελέα.

Ο Αmado Carillo Fuentes (μέση) κατά τη διάρκεια της σύλληψής του το 1985

Άρπαξαν το φέρετρο και το έβαλαν αμέσως σε ένα αεροπλάνο για την Πόλη του Μεξικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press λίγες μέρες αργότερα, οι πράκτορες έπρεπε να αποσπάσουν βίαια τη μητέρα του Amado από το φέρετρο, η οποία σαφώς πίστευε ότι αγκάλιαζε τη σωρό του γιου της.

Μερικοί από τους πράκτορες άρχισαν να πιέζουν όλες τις πηγές τους για πληροφορίες. Αλλά ένας από αυτούς, ο Larry Villalobos, ο οποίος είχε εργαστεί ως τεχνικός δακτυλικών αποτυπωμάτων στο FBI πριν ενταχθεί στην DEA, ξαφνικά, θυμήθηκε : οι ΗΠΑ είχαν στην κατοχή τους τα δακτυλικά αποτυπώματα του Amado Carillo Fuentes, τα οποία είχε συλλέξει μια συνοριακή περιπολία στο Presidio του Τέξας το 1985 και αργότερα ανακαλύφθηκαν από τα αρχεία της υπηρεσίας Μετανάστευσης.

Ένας Μεξικανός τεχνικός έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα από το πτώμα, καθώς το σώμα αποσυντίθεται μετά τον θάνατο, δεν ήταν εύκολο. Οταν όμως συνέκριναν τα αποτυπώματα, ο Villalobos ήταν σίγουρος. Ήταν του Amado Carrillo Fuentes.

Παρότι η ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων έγινε μέσα σε 72 ώρες από το θάνατο του Amado Carillo Fuentes στο χειρουργείο, τα νέα του θανάτου είχαν ήδη διαρρεύσει.

Ένας μύθος γεννιέται

Μετά την επιβεβαίωση από την DEA και την επίσημη επιβεβαίωση της κυβέρνησης του Μεξικού, η σωρός του Amado Carillo Fuentes επιστράφηκε στην οικογένειά του και η ταφή έγινε στη γενέτειρά του, στο Guamuchilito, της Sinaloa.

13.11.97. Mexico City, Mexico. Τα πολλά πρόσωπα του Amado Carrillo Fuentes

Και τότε ήταν που άρχισε ο μύθος. Aρκετοί άρχισαν να πιστεύουν, και πολλοί περισσότεροι αργότερα, πως ο Amado Carillo Fuentes είχε σκηνοθετήσει το θάνατό του και πλέον κρυβόταν κάπου ελεύθερος. Στη Χιλή πιθανότατα, όπου λίγους μήνες πριν το θάνατό του είχε αγοράσει, σύμφωνα με τις αρχές της Χιλής, 11 σπίτια στο Σαντιάγο. Ή στην Κούβα, την οποία επισκεπτόταν και έμενε στο προάστιο του Vedado με την Κουβανή ερωμένη του Martha Venus Cáceres, η οποία εξαφανίστηκε λίγες ημέρες μετά την κηδεία του.

Προκειμένου να διαλύσουν τις φήμες οι αρχές έδωσαν φωτογραφίες από τη σωρό του Carillo Fuentes. Oι φωτογραφίες όμως αντί να κατευνάσουν τις φήμες, τις φούντωσαν. To πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο από την πλαστική εγχείρηση και φαινόταν να έχει μουστάκι. “Δεν έπρεπε να τον είχαν ξυρίσει για την εγχείρηση;” αναρωτιούνται κάποιες εφημερίδες.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του, οι τρεις γιατροί που ήταν υπεύθυνοι για την επέμβαση βρέθηκαν τσιμεντωμένοι μέσα σε βαρέλια κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου. Ο ένας είχε πυροβοληθεί, ενώ οι δύο είχαν στραγγαλιστεί με καλώδια, τα οποία ήταν ακόμα τυλιγμένα γύρω από το λαιμό τους. Πριν τους εκτελέσουν τους είχαν βασανίσει φριχτά.

Εκδίκηση που πήραν οι δικοί του ή προσπάθεια να καλύψουν τα ίχνη του Amado Carillo Fuentes σκοτώνοντας τους μάρτυρες; Στο βιβλίο From Navolato I come: biography of Amado Carrillo Fuentes (1999), ο δημοσιογράφος Jose Alfredo Andrade Bojorquez αναφέρει πόσοι από εκείνους που ισχυρίζονταν πως ο Amado είναι ακόμα ζωντανός έχουν εξαφανιστεί. Αργότερα την ίδια χρονιά, ο ίδιος ο Bojorquez εξαφανίστηκε, τροφοδοτώντας περαιτέρω τις φήμες ότι ο Amado όχι μόνο είναι ζωντανός αλλά είναι και κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνος για αυτές τις εξαφανίσεις.

Οι κληρονόμοι

Tην στιγμή του θανάτου του η περιουσία του Amado Carillo Fuentes ανερχόταν σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν υπεύθυνος για 400 θανάτους.

Την ηγεσία του καρτέλ του Juárez, της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης στην Αμερική, ανέλαβε ένα συμβούλιο αποτελούμενο από δύο από τα αδέρφια του Amado Carrillo, τον Vicente Carrillo Fuentes «ο Αντιβασιλέας» και τον Rodolfo Carrillo Fuentes «το Golden Boy».

Με έναν αδύναμο ηγέτη όπως ο Vicente να ηγείται μιας τεράστιας οργάνωσης, η ιδέα ενός εκδικητικού Amado εκεί έξω, που ίσως επέστρεφε κάποια μέρα, θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη στην οικογένεια.

Η βίλα του Amado Carillo Fuentes στην πόλη του Μεξικού

Toν Μάιο του 2020 η κυβέρνηση του Μεξικού δημοπράτησε την βίλα του Amado Carrillo Fuentes στην Πόλη του Μεξικού. Η βίλα πουλήθηκε για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια και τα έσοδα διατέθηκαν στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη μάχη κατά του Covid. Στην ίδια δημοπρασία δημοπρατήθηκαν ένα ακόμα σπίτι του, 70 αυτοκίνητα, 5 αεροπλάνα και πάνω από 100 κοσμήματα, και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν $4.5 εκατομμύρια δολλάρια.

Το εσωτερικό της βίλας του Amado Carillo Fuentes. Στο βάθος στον κήπο, ένα σπιτάκι για να παίζουν τα παιδιά.

Χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από την έρευνα του Noah Hurowitz, συγγραφέα του El Chapo: The Untold Story of the World’s Most Infamous Drug Lord και στοιχεία από άρθρα και έρευνες ειδησεογραφικών πρακτορείων και εφημερίδων.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: