Από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Από EW Staff
20 Νοεμβρίου, 2021 @ 10:00

Homos, στην Ελλάδα όλοι. Mια ερωτική κωμωδία που σπάει κόκκαλα, μια ανατομία της μανιασμένης ανάγκης των ανθρώπων να βρίσκονται ο ένας πλάι στον άλλον, αλλά και ταυτόχρονα να υψώνουν τεράστια εμπόδια και φράκτες στις σχέσεις τους.


Το πολυβραβευμένο έργο του Jordan Seavey μιλάει για τις προσπάθειες δύο ανδρών, ενός Έλληνα και ενός μετανάστη δεύτερης γενιάς, να γνωριστούν και να αγαπηθούν σε μια περίοδο έξι ετών, από το 2006 μέχρι το 2011. Mια ανάσα πριν από την κατάρρευση της οικονομίας. Στην πρώτη γνωριμία, που και οι δυο τους θεωρούσαν ότι θα είναι απολύτως περιστασιακή, τα πάντα πάνε στραβά και το γεγονός αυτό τους δένει με τον πιο ισχυρό δεσμό, Ζητούν να κατακτήσουν αυτό που τους είναι ακατανόητο και ανεξιχνίαστο. Μέσα από καταιγιστικές εναλλαγές σπαρταριστών και δραματικών γεγονότων, οι δυο ήρωες θέτουν κάτω από το μικροσκόπιο όλα τους τα πιστεύω και τις επιθυμίες τους, τις ερωτικές τους ανάγκες, τους κοινωνικούς αγώνες, τη βία που ξεσπάει, τη δέσμευση, τη μονογαμία, την πίστη, τον ίδιο τους τον εαυτό. Αρπάζονται από την κανονικότητα, για να κατευνάσουν τα θηρία μέσα τους..


Η σχέση τους, αν κρατήσει στο χρόνο με ειλικρίνεια, καλή διάθεση και ελπίδα, θα μπορέσει άραγε να τους προστατεύσει από όλα τα χτυπήματα της σύγχρονης κοινωνικής και πολιτικής ζωής; Ο έρωτας τελικά χαρίζει τα μυστικά που κάνουν τον άνθρωπο άτρωτο;

Ένα αδυσώπητο, υπερτολμηρό και συνάμα τρυφερό έργο με σύγχρονο χιούμορ και τρόπο αφήγησης και ανατομία των στιγμών που ενώνουν δύο ανθρώπους – των ίδιων στιγμών που τους χωρίζουν. Η παράσταση μιλώντας για ένα ομοφυλοφιλικό ειδύλλιο σε όλες του τις εκφάνσεις, ξεπερνάει τα φύλα και τις φυλές, και ανατέμνει τον έρωτα στο τώρα.

Ο έρωτας είναι έρωτας, πρωτογενής δύναμη της δημιουργίας, αλλά πώς μπορεί να επιβιώσει σε μια εποχή που απαγορεύεται να πλησιάζει ο ένας άνθρωπος τον άλλο; Πώς το θέατρο μπορεί να μιλήσει για την εγγύτητα σε μια στιγμή που το άγγιγμα είναι απαγορευμένο;


Το Homos, στην Ελλάδα Όλοι πρωτοπαρουσιάστηκε στη Νέα Υόρκη το 2016 και χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως ένα από τα δέκα καλύτερα έργα της χρονιάς. Από τότε, έχει ανέβει σε πενήντα διαφορετικές πολιτείες της Αμερικής και τώρα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Από Μηχανής Θέατρο.


Σκηνοθετεί ο Αντώνης Γαλέος

Ερμηνεύουν οι Σπύρο Δέτσικα, Δανάη Νεάνθη Ομορεγκιέ, Φαίδωνας Φαρίντ και Κωνσταντίνος Χειλάς.

Σκηνικά-Κοστούμια θα φιλοτεχνήσουν η δημιουργική ομάδα Alex Piechowiak και Σταύρος Καπετάνιος.

Τους φωτισμούς σχεδιάζει ο Γιώργος Αγιαννίτης. ενώ την ηχητική εγκατάσταση υπογράφει ο Γιώργος Κακακιός.

Δείτε το πρόγραμμα της παράστασης στο viva.gr

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: