Το Heat ζει! Το νέο μυθιστόρημα του Michael Mann θα χρησιμοποιηθεί ως prequel και sequel της αριστουργηματικής ταινίας του 1995.

Από EW Staff
21 Ιανουαρίου, 2022 @ 08:50
heat

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Michael Mann, ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με ταινίες από το Blackhat του 2015, ανακοίνωσε ότι στις 9 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το Heat 2, ένα μυθιστόρημα από τον ίδιο και τη βραβευμένη με Edgar, Meg Gardiner που θα χρησιμεύσει ως prequel και ως sequel στο αριστούργημα δράσης του Mann, Heat.

«Όταν έγραφα την ταινία, ήταν επιτακτική ανάγκη για μένα να δημιουργήσω ολοκληρωμένες ιστορίες ζωής για όλους τους χαρακτήρες και να μάθω τα πάντα για αυτούς», λέει ο Mann στο Deadline. «Ήταν πρόθεσή μου εδώ και πολύ καιρό να γράψω τη συνέχεια των ιστοριών του Heat (Ένταση). Υπήρχε πάντα μια πλούσια ιστορία για τη ζωή αυτών των ανθρώπων πριν από το 1995 στο Heat και υπαινιγμοί για το πού θα τους πήγαινε η ζωή τους μετά».

Heat (Ένταση)

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα παιχνίδι «γάτας με ποντίκι» ανάμεσα στον έμπειρο ληστή Neil McCauley (Robert De Niro) και τον σκληρό ντετέκτιβ Vincent Hanna (Al Pacino). Το all star cast περιελάμβανε επίσης τους Val Kilmer, Tom Sizemore, Amy Brenneman, Danny Trejo, Jon Voight, Ashley Judd και Nathalie Portman, αλλά η συγκλονιστική στιγμή στην ταινία Heat ήταν όταν ο Pacino και ο De Niro μοιράστηκαν την οθόνη για πρώτη φορά.

Πέρασαν 90 λεπτά για να τους δούμε πρόσωπο με πρόσωπο, στη σκηνή που ο Hanna πλησιάζει τον McCauley και ζητά να του αγοράσει ένα φλιτζάνι καφέ. Αυτό που ακολουθεί είναι μια απλή εξάλεπτη σεκάνς δύο ανδρών που πίνουν καφέ σε ένα εστιατόριο, ανταλλάσσουν φιλοσοφίες και όνειρα, και όμως είναι σαν μια μάχη βαρέων βαρών γεμάτη με αμοιβαίο σεβασμό. Το αποτέλεσμα είναι μια σκηνή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του σινεμά.

Σύμφωνα με το Deadline, η ιστορία του Heat 2 ξεκινάει «μία μέρα μετά τα γεγονότα της ταινίας, με έναν τραυματισμένο Chris Shiherlis (Kilmer) απελπισμένο να δραπετεύσει από το Λος Άντζελες. Ταυτόχρονα μαθαίνουμε όσα έγιναν 6 χρόνια πριν. Νέοι χαρακτήρες και νέοι υψηλού επιπέδου εγκληματίες προστίθενται, καθώς και σκηνές δράσης άκρως κινηματογραφικές». Εκτός από τον Chris, οι χαρακτήρες των Hanna, McCauley, Charlene (Judd), Nate (Voight), Trejo (Trejo) και Kelso (Tom Noonan) θα είναι σημαντικοί στην ιστορία.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: